Ciolan afumat cu fasole boabe – Stinco affumicato con fagioli


by Danielfoto.it

Stinco affumicato con fagioli e un classico della cucina rumena ed e molto buono .Cibo da mangiare nel periodo freddo ,e molto profumato ,ricco di gusto e sapori contadine.

Nu are rost sa va prezint ciolanul cu fasole ,dar musai sa ma laud :a iesit foarte bine ,meritul cred ca este si al ciolanului care avea o carne gustoasa si fara prea multa grasime.Pentru romani din Italia ,gasiti ciolan afumat la un pret rezonabil si foarte bun la magazinele Metro sau daca faceti o excursie in Trentino .

Ingrediente / Ingredienti

  1. 1 ciolan afumat( 800 g  / 1 stinco affumicato (800 g )
  2. 500 g fasole uscata / 500 g fagioli secchi
  3. 3 cepe / 3 cipolle
  4. ulei / olio
  5. sare ,piper/sale,pepe
  6. boia / paprika
  7. chili / peperoncino
  8. cimbru  / santoreggia oppure timo
  9.  2-3 frunze de dafin /2-3 foglie d’alloro
  10. 2 linguri de concentrat de rosii / 2 cucchiai  concentratto di pomodoro
  11. 1 morcov mic / una carota piccola
  12. o bucatica de ardei  gras / un pezzo di peperone

Preparare/preparazione

  1. spalam fasolea bine  si o lasam la inmuiat 12 h aruncam apa   ,dupa care o punem la fiert  impreuna cu ciolanul si o ceapa
  2. cand se desprinde carnea de pe ciolan si fasolea a fiert adaugam sare mai lasam putin si scoatem ciolanul pe o farfurie mare  ,scoatem oasele si taiem carnea
  3. scurgem parte din lichidul de pe fasole intrun bol separat  ,trebuie sa ramana foarte putin lichid
  4. taiem 2 cepe ,razalim morcovul pe razatoarea mica si punem totul la calit in ulei ,punem sare si cand ceapa s-a inmuiat adaugam boia si putin chili ,punem carnea si amestecam ,Adaugam dafin,cimbru , ardeiul taiat bucatele ,concentratul de rosii ,putina zeama de pe fasole  ,si lasam sa fiarba la foc mic 15 minute .
  5. varsam carnea peste fasole ,amestecam ,mai dam un clocot si servim cu muraturi din belsug si un pahar de vin .

ITALIANO

  1. laviamo i fagioli e gli mettiamo a mollo per 12 h ,dopo di che gli mettiamo in una pentola con acqua fredda e il stinco di maiale e un cipolla ,facciamo cuocere lentamente
  2. quando il stinco e stracotto aggiungiamo il sale  e dopo pocchi minuti  lo mettiamo da parte  in un piatto largo ,togliamo le ossa e tagliamo la carne
  3. se i fagioli hanno tanta acqua la scoliamo in una terrina ,sui fagioli deve rimanere poco brodo
  4. tagliamo 2 cipolle ,gratuggiamo fine la carota e facciamo rosolare nel olio  con del sale.Quando la cipolla e ammorbidita aggiungiamo la paprika ,poco peperoncino ,il peperone tagliato ,la carne e mescoliamo il tutto .Aggiungiamo il timo,l’alloro ,il concentratto di pomodoro ,un pò di brodo dei fagioli ,aggiustiamo di sale e pepe e facciamo cuocere per 15 minuti
  5. versiamo la carne  nella pentola dei fagioli mescoliamo  diamo un ultima bollita e portiamo in tavola con dei sottaceti e un bel bicchiere di vino rosso.

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18 Risposte to “Ciolan afumat cu fasole boabe – Stinco affumicato con fagioli”

  1. Angela Says:

    O sa iasa cu siguranta! Pofta buna sa aveti!

  2. Alina Volfart Bordei Says:

    am sa incerc si eu reteta sper sa-mi iasa

  3. Angela Says:

    Apoi fara probleme…stii cum se zice:avem di tati!O sa-l salut cu siguranta!Ciao!

  4. dany Says:

    bun, bun, foarte bun…pina sa-l fac eu, l-am mancat de la bucatareasa noastra… Angi, cand am sa am pofte de ceva, am sa vin sa iti fac cate o vizita, stiu ca este sigur ceva …. pupicioni si saluta omonimul meu

  5. Angela Says:

    Grazie!!!!

  6. angela Says:

    buonissssssssssssimooooooooo!!!

  7. Angela Says:

    Ciao Adry ,chiar era bun,putine oase,putina grasime…perfect!

  8. adry Says:

    Minunat arata Angela!!! Chiar ca fain ciolan ai gasit cu atata carnita!!!Complimenti!!!

  9. Angela Says:

    Ce sa-ti mai zic altceva decat :spor la treaba!Si eu ador fasolea boabe ,imi place gatita in toate felurile

  10. Mirela Says:

    Wawww, cat de bine arata, mi-a lasat gura apa. Iar daca vede Dan (sotul meu) ce bunatate ai pregatit, sigur ma trimite la cratita. Fasolea uscata e preferata lui. Deci e clar. Maine asta fac!

  11. Angela Says:

    Multumesc Gitana!

  12. gitana Says:

    Ce bine arata!!!!!!!!!!!!!!!

  13. Angela Says:

    e in zona unde se gaseste carne portionata ,intreaba si tu pe domni vanzatori!

  14. dany Says:

    Metro am la Pisa, cum sa nu fie aproape…am fost si sapt trecuta,normal nu m-am uitat pt asa ceva, dar maine trebuie sa trec neaparat, voi cauta mai bine…..scuze, nu am citit totul

  15. Angela Says:

    Dany dupa cum ziceam ,se gasesc la Metro ,poate ai noroc si este si in zona ta .

  16. dany Says:

    parca as face si eu un ciolan…dar de unde sa iau unul afumat, ca nu am vazut decat din aia prospeti…

  17. Ciolan afumat cu fasole boabe – Stinco affumicato con fagioli Says:

    [...] Read the original here: Ciolan afumat cu fasole boabe – Stinco affumicato con fagioli [...]


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