Strudel cu mere – Strudel con mele


 

 

Lo strudel  vi riempie la cucina di profumi e di sicuro nessuno può resistere.Di solito a casa mia si devono fare 2 porzioni dato che non bastano mai .

Acest strudel o sa va umple bucataria de arome puternice si mai ales placute.Eu cand pregatesc strudel fac mereu doua portii  si uite asa reusesc sa-i satur pe toti .

Ingrediente /ingredienti

  1. o foaie foietaj  dreptunghiulara / una pasta sfoglia retangolare
  2. 900 g mere / 900 g mele
  3.  scortisoara/cannella
  4. 100 g stafide / 100 g uvetta
  5. 30 g pinoli/ 30 g pinoli
  6. o lamaie/ 1 limone
  7. 1-2 linguri zahar / 1-2 cucchiai zucchero
  8. pesmet / panegratuggiato

Preparare/preparazione

  1. curatam merele si le taiem cubulete
  2. le stropim cu zahar si suc de lamaie ,adaugam stafidele inmuiate in prealabil in apa ,pinoli si scortisoara
  3. punem pe masa foaia de foietaj presaram cu putin pesmet , o umplem cu compozitia de mere si inchidem
  4. punem strudelul pe tava acoperita cu hartie de copt ,avem grija sa fie cu partea unde este inchis in jos
  5. facem cateva crestaturi pe strudel,i presaram cu putin zahar tos si dam la copt la 190 C ,pana cand este rumen

ITALIANO

  1. tagliamo le mele a cubetti
  2. spruzziamo con succo di limone,aggiungiamo lo zucchero,la cannella ,uvetta e i pinoli ,
  3. sistemiamo la sfoglia sul tavolo aggiungiamo del pangrattato ,la riempiamo con le mele ,e chiudiamo
  4. spostiamo lo strudel su una teglia coperta con carta forno con la parte dove e la chiusura in basso
  5. facciamo qualche taglieto sullo strudel ,spolveriamo con poco zucchero e mettiamo nel forno a 190 C finche e ben dorato

 

da Pichona
 
 

da Elena

 
About these ads

22 Risposte to “Strudel cu mere – Strudel con mele”

  1. Angela Says:

    Ileana,sant multi care folosesc pasta frolla pt strudel…eventual cu mai putin zahar in ea!

  2. ileana Says:

    ciao angela,vroiam sa fac strudel dar vroiam sa folosesc un alt aluat,nu pasta sfoglia,vroiam sa schimb,avand in vedere ca alor mei nu prea le place pasta sfoglia,ce consiglio imi dai?

  3. Angela Says:

    el a facut teoria ca si privatist!sa speram ca nu sant probleme acum la condus!

  4. elena Says:

    inseamna ca e stato bravo la teorie,bravo lui si mult succes la condus

  5. Angela Says:

    Imi pare rau! in curand si baiatul meu are examenul de condus!

  6. elena Says:

    cum am scris si-n forum,5 greseli,e posibil,nu stiu ce sa zic dar sunt foarte dezamagita,in fine asta e,problema e ca alti banii alta distractie.oricum ceea ce am promis fac,anzi tocmai prepar dulce,si iti voi trimite reteta si pozele.multumesc ptr intrebare

  7. Angela Says:

    Elena,ce ai facut la examen?

  8. elena Says:

    sarut mana…..teoria e prima data..uffaaaa sa speram

  9. Angela Says:

    Bafta,bafta bafta! e teoria sau practica?

  10. elena Says:

    Nu te preocupa Angela se mai intimpla,da le razuiesc,sincer taiate nu am facut niciodata,dar in schimb am mincat,sunt bune si asa si asa.Nu am un tip anume de mere,cum imi vine dar ultimul strudel facut(fac foarte des)este facut cu mere Melinda,cum noi mincam foarte multe mere,ma saturasem sa tot cumpar varsate,evident si ca banii,si am fost in VAL DI NON direct la producator si am cumparat citeva lazi bune si asa folosesc melinda fie rosii fie galbene,intr-adevar am realizez ca sunt mai gustoase.Promit ca saptamina asta voi face ceva mai special,desi in ardeal se face mai des,dar putina rabdare ca maine am examen patent

  11. Angela Says:

    Elena ,atunci sant eu zapacita,nu am inteles ca tu razalesti merele,scuze! Tu ce soi de mere folosesti?

  12. elena Says:

    Exact despre asta spuneam ca tocmai eu le-am razuit ptr a lasa mai mult suc.dar in fine fiecare face cum doreste

  13. Angela Says:

    Elena ,pichona a vrut sa razaleasca merele ,in acest caz era obligatori sa le stoarca deoarece iesea prea mult suc .Cand sant taate cubulete ,lasa mult mai putin suc ,de aia si eu am sfatuit-o sa le taie cubulete .Toate cele bune !

  14. elena Says:

    La strudelul facut de mine din contra nu am stors merele tocmai de a lasa mai mult suc,iar aproape cind este gata strudelul zeama lasata se toarna cu o lingura peste strudel,este mult mai gustos si inauntru am pus si stafide.

  15. Angela Says:

    Elena a pregatit si ea strudel cu mere.Ea a inlocuit pinoli cu nuci si rezultatul a fost minunat!Sa iti fie de bine!

  16. Angela Says:

    Un imens strudel pregatit de draga mea Pichona! Baci !

  17. Angela Says:

    Pofta buna!

  18. Ancutza Says:

    cate bunatati am pierdut de cand n-am mai trecut pe la tine! Arata super strudelul asta, iti iau o felie pana apuc sa-l fac!:)

  19. Angela Says:

    Astept cu nerabdare !Sa inteleg ca pana la urma ai taiat merele nu le-ai razalit?

  20. pichona Says:

    Este in cuptor ….am urmarit pas cu pas reteta….maine va arat pozici,k?

  21. Angela Says:

    Daca sant rase merele lasa mai mult suc ,asa ca e bine sa le storci in pumni inainte de a le pune in foaie ! Dar sa stii ca se topesc in gura si asa bucatele ,stai linistita!si spor la votat!

  22. pichona Says:

    mmmmmmm….imi vine sa votez la fiecare minut aceast strudel…. Angi, pot sa rad merele?
    Nu o sa-mi scape aceasta reteta pentru nimic in lume…revin ….
    pwp


Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

Iscriviti

Ricevi al tuo indirizzo email tutti i nuovi post del sito.

Unisciti agli altri 234 follower

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: