Rulouri cu frisca – Cannoncini con panna


i cannoncini si possono riempire a piacere con crema pasticcra,panna,crema pasticcra al cioccolato ,mousse di cioccolato….Avranno comunque successo . Questa ricetta e la  numero 500 ,e vi voglio ringraziare  a tutti voi che mi seguite con un bacio e un abbraccio!

rulourile sant bune umplute cu frisca,sodou ,sodou de ciocolata,mousse de ciocolata….Oricum ii pregatiti o sa aiba succes cu siguranta!Aceasta reteta este retea cu numarul 500 asa ca va multumesc tuturor celor care ma urmariti ,va transmit o imbratisare calduroasa si multi pupici!

Ingrediente / ingredienti

  1. aluat foietaj / pasta sfoglia
  2. 80 g zahar / 80 g zucchero
  3. frisca sau sodou pt. umplut / panna montata oppure crema pasticcra

Preparare/preparazione

  1. avem nevoie de aluat foietaj de forma dreptunghiulara si de forme cilindrice din metal
  2. taiem aluatul in fasii de circa 1 cm si il rasucim pe cilindrele de metal unse in prealabil cu unt ,daca nu ajunge lipii doua fisii cu putina apa
  3. topiti 60 g zahar cu 2 linguri de apa pe foc ungeti aluatul si presarati cu zahar tos dupa care puneti la copt circa 15-18 minute la 190 C
  4. prindeti cu o mana cu manusa de cilindru iar cu cealata tineti aluatul si scoateti usor cilindrul
  5. cand sant reci rulourile le umpleti cu frisca sau sodou.

ITALIANO

  1. e necesario usare la pasta sfoglia di forma rettangolare e le forme per fare i cannoli
  2. tagliamo la sfoglia a strisce di 1 cm ,spalmiamo di burro le forme di cannoli e rotoliamo le strisce su di esse.se sono troppo corte la giuntura la facciamo con l’aiuto di 2-3 gocce di acqua
  3. facciamo sciogliere su fuoco 60 g zucchero in 2 cucchiai di acqua ,spalmiamo i nostri cannoncini spolveriamo con zucchero e mettiamo nel forno a 190 C per 15-18 minuti
  4. prendiamo con un guanto la forma di cannolo e la tiriamo piano per far uscire il cannoncino ,lasciamo raffreddare
  5. a piacere riempiamo con panna,crema pasticcera..

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11 Risposte to “Rulouri cu frisca – Cannoncini con panna”

  1. misuloaica Says:

    aoleu ce bunataaaaati! te pup, angeli-que!

  2. misuloaica Says:

    aoleu ce bunatati!!!!!! tu esti angelique, asa-i?

  3. Angela Says:

    Grazie ,draga Pichona!

  4. pichona Says:

    Bravaaaaaaaa….mult succes in continuare!!!!

  5. dany Says:

    si cum iti spuneam si in alta parte…eu astept sa ajungi la cele 1000, dar atunci nu te iert, nu scapi fara festà…

    nu cred, ca trebuie sa astept mult…

  6. adry Says:

    Angela rulorile astea erau preferatele mele in copliarie!!! Le facea nasa mea cu ocazii diferitelor sarbatori (varianta cu frisca!!!!!) iar eu ii faceam vizita cu gandul la aceste rulouri!!!!
    Ai ajuns deja la 500 de retete!!!!! Complimente si la cat mai multe, asa incat sa avem de unde ne inspira!!!
    P.S tortul Saint Honorè a fost un mare succes!!! Multumesc mult!!!!

    • Angela Says:

      Uite asta e bucuria mea ,faptul ca tortul facut de tine dupa o reteta de-a mea a avut succes,multumesc tare mult si sper sa fii in continuare o vizitatoare asidua!Baci ,baci!

  7. Angela Says:

    multumesc draga Habana!

  8. Habana Says:

    Si noi iti dorim SUCCES in continuare! Sei bravissima!
    O zi frumoasa!


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