Più che lemon curd e un lime curd,ma il procedimento e uguale sia che usate lime che limoni .E una crema che si usa per torte fredde,riempire i bigne,torte con pandispagna,scones….
De data asta titlu e gresit ,dat fiind ca il loc de lamii am folosit lime.Oricum procedeul e la fel .Este o crema care se foloseste ca sa umpleti prajituri,torturi ,eclere,scones…
Ingrediente/ingredienti
- 1 lamaie sau 3 lime / 1 limone oppure 3 lime
- 1 ou / 1 uovo
- 60 g zahar / 60 g zucchero
- 20 g unt / 20 g burro
- 1 lingurita amidon / 1 cucchiaino amido
Preparare/preparazione
- razalim lamaia ,dupa care ii stoarcem sucul ,amestecam sucul cu coaja razalita si lasam 10 minute sa se aromatizeze
- punem pe baie de aburi in oala cu pereti dubli untul
- cand e topit adaugam oul amestecat cu zaharul
- punem sucul de lamaie filtrat si amestecam
- adaugam amidonul si amestecam mereu pana se ingroasa
- daca doriti la sfarsit amestecati putin cu mixerul ca sa fie mai pufoasa crema
- in caz ca se fac cocoloase ,amestecati cu mixerul
ITALIANO
- gratuggiamo la buccia di limone e spremiamo il limone,il succo lo mescoliamo con la buccia e facciamo riposare per 10 minuti
- in un pentolino per bagno maria mettiamo il burro a scioglersi
- aggiungiamo l’uovo mescolato con lo zucchero
- mettiamo anche il succo di limone filtrato
- mescoliamo e aggiungiamo la fecola
- mescoliamo finche si addensa
- se si formano i grumi usate una frusta eletrica ,cosi la crema diventa piu aerata
1 settembre 2011 alle 17:35
E acrisoara e drept ca doar e cu lamaie ,daca faci un start de prajitura ubul de crema si acoperi cu frisca …e placuta!sau o folosesti cum am facut eu ,la decorat lorta de iaurt rece https://ilmenudiangela.wordpress.com/2010/06/01/tort-rece-cu-iaurt-torta-fredda-allo-yogurt/ ,Amestecul de dulce si acrisor e perfect . La fel de bine o poti folosi intr-o crema de unt ,o sa obtini o crema acrisoara perfecta!
1 settembre 2011 alle 16:36
crema a iesit bine doar ca este prea acra,se simte aciditatea lamai prea mult ,dupa parerea mea
23 marzo 2011 alle 05:06
[…] crema lamaie / lemon curd […]
3 gennaio 2011 alle 04:07
[…] crema de lamaie /lemon curd […]
13 giugno 2010 alle 07:32
se poate face cu suc de portocala ,mandarin si grape fruit .aste-a le-am probat eu . Dupa mine ar merge si cu suc din compot ,dar sa fie un suc concentrat (tip compot de visine ) ca sa ramana gustul puternic .Cu suc de visine s-ar obtine o crema rosie ,trebuie sa probez …
12 giugno 2010 alle 21:10
Angi,ce zici, reteta asta se poate adapta si pentru alte fructe???Imi plac la culme cremele cu lamaie dar intreb asa pentru deversificare.
31 Maggio 2010 alle 14:35
din aceasta cantitate reusesti sa faci un strat de crema intre doua foi de tort!maine o sa vezi un tort facut cu crema asta!
31 Maggio 2010 alle 14:06
Angela, e perfecta pentru vara crema asta dar cu cantitatile date de tine cam cata crema iese? De ex. pentru un tort de cate ori ar trebui multiplicate?