Lemon curd – Cagliata di limone – Crema de lamaie


Più che lemon curd e un lime curd,ma il procedimento e uguale sia che usate lime che limoni .E una crema che si usa per torte fredde,riempire i bigne,torte con pandispagna,scones….

De data asta titlu e gresit ,dat fiind ca il loc de lamii am folosit lime.Oricum procedeul e la fel .Este o crema care se foloseste ca sa umpleti prajituri,torturi ,eclere,scones…

Ingrediente/ingredienti

  1. 1 lamaie sau 3 lime / 1 limone oppure 3 lime
  2. 1 ou / 1 uovo
  3. 60 g zahar / 60 g zucchero
  4. 20 g unt / 20 g burro
  5. 1 lingurita amidon / 1 cucchiaino amido

Preparare/preparazione

  1. razalim lamaia ,dupa care ii stoarcem sucul ,amestecam sucul cu coaja razalita si lasam 10 minute sa se aromatizeze
  2. punem pe baie de aburi in oala cu pereti dubli  untul
  3. cand e topit adaugam oul amestecat cu zaharul
  4. punem sucul de lamaie filtrat si amestecam
  5. adaugam amidonul si amestecam mereu pana se ingroasa
  6. daca doriti la sfarsit amestecati putin cu mixerul ca sa fie mai pufoasa crema
  7. in caz ca se fac cocoloase ,amestecati cu mixerul

ITALIANO

  1. gratuggiamo la buccia di limone e spremiamo il limone,il succo lo mescoliamo con la buccia e facciamo riposare per 10 minuti
  2. in un pentolino per bagno maria mettiamo il burro a scioglersi
  3. aggiungiamo l’uovo mescolato con lo zucchero
  4. mettiamo anche il succo di limone filtrato
  5. mescoliamo e aggiungiamo la fecola
  6. mescoliamo finche si addensa
  7. se si formano i grumi usate una frusta eletrica ,cosi la crema diventa piu aerata

8 Risposte to “Lemon curd – Cagliata di limone – Crema de lamaie”

  1. Angela Says:

    E acrisoara e drept ca doar e cu lamaie ,daca faci un start de prajitura ubul de crema si acoperi cu frisca …e placuta!sau o folosesti cum am facut eu ,la decorat lorta de iaurt rece https://ilmenudiangela.wordpress.com/2010/06/01/tort-rece-cu-iaurt-torta-fredda-allo-yogurt/ ,Amestecul de dulce si acrisor e perfect . La fel de bine o poti folosi intr-o crema de unt ,o sa obtini o crema acrisoara perfecta!

  2. ileana Says:

    crema a iesit bine doar ca este prea acra,se simte aciditatea lamai prea mult ,dupa parerea mea

  3. Angela Says:

    se poate face cu suc de portocala ,mandarin si grape fruit .aste-a le-am probat eu . Dupa mine ar merge si cu suc din compot ,dar sa fie un suc concentrat (tip compot de visine ) ca sa ramana gustul puternic .Cu suc de visine s-ar obtine o crema rosie ,trebuie sa probez …

  4. Alina Says:

    Angi,ce zici, reteta asta se poate adapta si pentru alte fructe???Imi plac la culme cremele cu lamaie dar intreb asa pentru deversificare.

  5. Angela Says:

    din aceasta cantitate reusesti sa faci un strat de crema intre doua foi de tort!maine o sa vezi un tort facut cu crema asta!

  6. adry Says:

    Angela, e perfecta pentru vara crema asta dar cu cantitatile date de tine cam cata crema iese? De ex. pentru un tort de cate ori ar trebui multiplicate?


Scrivi una risposta a L’uovo ingannevole – Ou inselator « Il Menu di Angela – Homepage Cancella risposta