Tocanita de ciuperci – Spezzatino di funghi


i funghi preparati in questo modo si portano in tavola accompagnati di una bella polenta e un bicchiere di vino!

musai sa pregatiti si o mamaliga pe langa tocana asta de ciuperci ,nu o sa va para rau!

Ingrediente/ingredienti

  1. 1 kg de ciuperci / 1 kg di funghi
  2. 1 ceapa / 1 cipolla
  3. patrunjel /prezzemolo
  4. sare,piper/sale,pepe
  5. o lingura de faina / un cucchiaio di farina
  6. putin lapte / poco latte
  7. 200 ml smantana / 200 ml panna acida
  8. ulei / olio

Preparare/preparazione

  1. curatam ciupercile si le taiem feliute
  2. curatam ceapa o taiem marunt si o calim in uleiul cald
  3. saram, piperam si adaugam ciupercile,coacem sub capac la foc mic ,ciupercile o sa lase apa asa ca amestecati mereu si tineti focul mic
  4. cand sant coapte ciupercile facem o ingroseala amestecand faina cu lapte si turnam peste tocana
  5. presaram cu frunze de patrunjel ,adaugam smantana si servim cu mamaliga fierbinte

ITALIANO

  1. puliamo i funghi e gli tagliamo a fettine
  2. puliamo la cipolla e la tagliamo a cubetti  che poi frigeremo nel olio caldo
  3. aggiungiamo sale,pepe i funghi e facciamo cuocere a fiamma bassa ,coperte ,si cuoceranno nel loro liquido
  4. quando sono cotte prepariamo un adensante con la farina e il latte
  5. in un bicchiere mettiamo la farina e aggiungiamo poco alla volta del latte ,mescoliamo sempre finche diventa densa come la panna
  6. aggiungiamo nella pentola facciamo addensare ,aggiungiamo la panna acida e il prezzemolo tagliato fine
  7. portiamo in tavola con della polenta calda

About these ads

13 Risposte to “Tocanita de ciuperci – Spezzatino di funghi”

  1. valentina Says:

    Bonissimo!

  2. Angela Says:

    Ciao Melinda ,in acest caz cand ai ciupercile deja coapte ,trebuie sa le fierbi mai putin.Ciao !

  3. melinda Says:

    buna vreau un ras la intrebarea mea ca dc sunt deja coapte ciupercile mai are rost sa le fierb mult?eu cred ca nu.dc esti asa dulce dami ras pe emailul meu
    mersi mult ciao

  4. melinda Says:

    am sa incerc sa fac si eu aceasta tocanita

  5. Angela Says:

    Ciao Silvia ,am gasit si eu niste porcini in tara si am facut o supica buna buna.sper sa mai gasesti ca sa o pregatesti si tu

  6. silvia Says:

    Am acasa niste porcini culesi de aici de pe la noi , din padure :)

    In seara asta fac tocanita cu mamaliga… abia astept :)

    Te pup Angela

    Sa ne auzim cu bine!

  7. Angela Says:

    ma bucur ca ai invatat cum se te misti in acest blog,nu e complicat si cred ca se misca destul de repede!Pa

  8. Cristina Says:

    Multumesc mult pt raspunsul prompt! Am invatat si cum sa ma plimb pe aici intre timp:))))))))))

  9. Angela Says:

    Ciao Cristina ,daca utilizezi “cerca” care este in stanga sus ,ai sa gasesti si ciorbe si papanasi ,atat papanasi fierti cat si faimosi papanasi prajiti cu smatana si gem pe deasupra .Pana una alta iti pun eu linkul de la papanasi dupa care sper sa inveti sa folosesti :cerca! http://ilmenudiangela.wordpress.com/?s=papanasi Ai sa ramaii uimita de cate retete gasesti aici pe acest blog!si stai linistita ca pe cat imi este posibil eu pun o reteta noua tot la doua zile!

  10. Cristina Says:

    Multumesc mult pt retete, blogul tau m-a surprins in mod placut! Daca poti sa mai scrii ti-as fi recunoscatoare! Am o cunostinta care m-a rugat sa-i dau cateva retete romanesti, din pacate eu nu stiu prea bine italiana si nu prea stiu sa i le traduc! Ar fi frumos si o reteta de papanasi sau ciorbe…….

  11. Angela Says:

    Giusto! la salsina va bene sia con polenta sia con un tozzo di pane !

  12. Fabiana Says:

    quella salsina… merita proprio un bel puccino…


Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

Iscriviti

Ricevi al tuo indirizzo email tutti i nuovi post del sito.

Unisciti agli altri 225 follower

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: