Miere de papadie – Miele tarassaco (dente di leone)


e un miele finto ,cioè preparato in casa ,mica dalle signore ape !Si racolgono i  fiori dei denti di leone,(tarassaco ) e con un pò di pazienza si prepara un miele  che di sicuro e meglio del miele artificiale che tante volte si trova nei supermercati. La mattina a colazione su delle fette biscottate e una meraviglia ,ma anche quando avete un piccolo dolore alla gola oppure  volete togliervi un piccolo peccato di gola.

este o miere falsa ,adica pregatita in casa ,nu facuta de albine.Trebuie sa culegem flori de papadie si cu putina rabdare pregatim o miere care cu siguranta e mai buna decat mierea artificiala .Servita dimineata cu o felie de paine ,sau cand va doare gatul ,sau si mai bine cand aveti pofta de ceva dulce si bun….

Ingrediente/ ingredienti

  1. 500 g flori de papadie / 500 g fiori di tarassaco ( dente di leone)
  2. 3 lamai  bio / 3 limoni bio
  3. 3 kg de zahar / 3 kg zucchero

Preparare/preparazione

  1. Punem florile intr-o oala cu circa 2,2 l de apa si lamaile taiate rondele ,punem pe foc si de cand incepe sa fiarba lasam circa 20 minute
  2. stingem focul si le lasam pana a doua zi  cand le strecuram
  3. siropul obtinut v-a avea o culoare galbuie
  4. siropul in punem intr-o oala impreuna cu zaharul si lasam sa fiarba la foc mic,incetisor pana se ingroasa ,atentie poate sa fie nevoie de 3 h
  5. luam cu o lingurita putina miere si o punem pe farfurie ,daca dupa cateva minute vedeti ca edestul de densa ,puneti mierea in borcane curate si sterilizate.Inchideti cu capacul imediat

ITALIANO

  1. mettiamo i fiori e i limono tagliati in una pentola con circa 2,2 l di acqua ,mettiamo a fuoco e dopo che prende a bollire lasciamo per 20 minuti ,spegniamo  il fuoco ,copriamo la pentola con un coperchio e lasciamo fino al indomani
  2. scoliamo i fiori e i limoni e lo sciroppo lo mettiamo in una pentola con lo zucchero ,il sciroppo avrà un bel colore giallino e un profumo meraviglioso
  3. mettiamo la pentola a fiamma bassa e lasciamo cuocere finche si adensa ,e possibile che sia bisogno anche di 3 h
  4. invasiamo quando vediamo che se tiriamo il miele su un piattino ,dopo che si sia raffreddato e diventato denso

da pichona

da pichona

miere de soc de la Picona

About these ads

24 Risposte to “Miere de papadie – Miele tarassaco (dente di leone)”

  1. Angela Says:

    Mama, ce buna trebuie sa fie lamaia aia insiropata de miere! Multumesc de sfat!

  2. Sorana Says:

    la mine in gradina este plin de papadie,lamaia se pune la urma,cand pui mierea in borcane,pui miere juma’ de borcan si apoi pui o felie de lamaie iar restul pui iar miete,este f sanatoasa.Pofta Buna!

  3. Angela Says:

    cu placere draga mea!

  4. pichona Says:

    multumesc si eu …mierea este ff. buna..
    tu, ai fost o dulce ca mi-ai dat reteta…pwp

  5. Angela Says:

    Dupa cum vedeti Picona a pregatit si reteta de miere cu soc ,i-a placut cum a iesit si ne-a trimis poza cu rezultatul final ,Multumesc mult de tot ,esti o dulce!

  6. Angela Says:

    Ciao Doina- deci papadiile cand sant mature se formeaza aceaa cupola care daca sufli se imprastie.Galbenelele in schimb au o culoare mai portocalie iar cand se usca se formeaza o caciulie (asemanatoare cu cea a amacului)in care sant semintele.

  7. doina Says:

    cine imi poate explica diferenta dintre papadie si galbenele?

  8. Angela Says:

    Brava!

  9. picona Says:

    Aha,multumesc si sper sa o si fac…cred ca duminica am sa incerc reteta…
    pupicei

  10. picona Says:

    Cu flori de soc? Si care este reteta ?

    • Angela Says:

      250gr flori de soc;1 kg zahar, 3 pahare cu apa si lamaie ,procedezi ca la mierea de papadie.
      Sper sa nu mai ploaie si sa culeg si eu niste soc,

  11. Angela Says:

    Ciao Cristina ,bine ai venit ,poti proba cu flori de salcam sau de soc !Toate cele bune!

  12. Cristina P Says:

    Mi se pare interesanta reteta . O sa incerc si eu aceasta reteta, dar cu alte flori, pentru ca papadia nu mai este in floare.
    Bonne journée…

  13. Angela Says:

    Dupa cum se vede si in poze ,Pichona ,o probat aceasta reteta ,draga mea iti multumesc pentru incredere!Ciao

  14. Angela Says:

    Dany – lasa ca numai bine mi-ai adus aminte de frumoasele galbenele.

  15. dany Says:

    am incurcat papadia cu galbenele…de fapt nu cred ca eu vedeam vreo diferentza…pt mine erau flori galbene…atat

  16. Angela Says:

    dany – calendula in romaneste sant :galbenelele! si la noi se folosesc foarte mult ,creme cu galbenele ,ceaiuri ….am cules la ele cand eram mica….

  17. dany Says:

    dar aceste flori nu sunt aici calendula??? pt ca din ele se fac fff multe preparate farmaceutice, dar si ceai etc etc

  18. Angela Says:

    cred ca prin zona ta sant multe papadii,merita sa incerci!

  19. Angela Says:

    Adry – problema locului incontaminat am avut-o si eu ,anul trecut am gasit o gramada in campul din spatele casei ,dar anul acesta au arat foarte repede asa ca nu mai era nimic,in locurile unde vedeam papadie erau prea aproape de strada deci ,pline de praf , in sfarsit vineri am facut o plimbarica cu bicicleta prin imprejmuiri si am gasit un camp nearat si plin de papadii…nu iti mai spun ce spaima am tras cand am vazut ca se apropia un tractor …..

  20. adry Says:

    Angela chiar ca am ramas uimita de reteta asta!!! Mi se pare foarte interesanta doar ca exista o mica problema! ar trebui sa fac o excursie prin “luoghi incontaminati” si nu e usor!! Cele din gradina (e chiar perioada, gradina e galbena acum) cu cei cinci caini pe care-i am sigur nu se pot folosi!!
    P.S la fruttivendolo se gaseste tarassaco si chiar imi place mult dar e fara flori!
    Folosesc insa mult tintura madre de tarassaco pentru probleme de ficat! Este foarte eficienta!

  21. Angela Says:

    Gitana,sant bune si frunzele ,inainte de a face floarea,se fac salata ,supa sau cu sos de rosii!

  22. gitana Says:

    Am citit si eu intr-o revista ca aceste flori sunt comestibile, chiar ma intrebam in ce forma.

    Cu ajutorul tau am descoperit un mod.


Rispondi

Inserisci i tuoi dati qui sotto o clicca su un'icona per effettuare l'accesso:

Logo WordPress.com

Stai commentando usando il tuo account WordPress.com. Chiudi sessione / Modifica )

Foto Twitter

Stai commentando usando il tuo account Twitter. Chiudi sessione / Modifica )

Foto di Facebook

Stai commentando usando il tuo account Facebook. Chiudi sessione / Modifica )

Google+ photo

Stai commentando usando il tuo account Google+. Chiudi sessione / Modifica )

Connessione a %s...

Iscriviti

Ricevi al tuo indirizzo email tutti i nuovi post del sito.

Unisciti agli altri 229 follower

%d blogger cliccano Mi Piace per questo: