Cum pregatim orezul Basmati – Come prepariamo il riso Basmati


il riso e un alimento fondamentale ,in Europa il riso Basmati era meno usato una volta ,ma adesso questo riso e sempre più presente nei negozi ,ristoranti e nelle ricette .Quindi vale la pena imparare a preparalo in un modo perfetto. Dopo che lo avete preparato si puo mangiare cosi oppure condire a piacere sia in variante salata che dolce.

orezul este un alimnt fundamental in alimentatia omului .In Europa orezul Basmati nu se prea folosea ,dar in ultimul timp  se foloseste mult mai des  si il gasim peste tot ,in magazine,restaurante si e prezent in multe retete de tipul nou.Asa ca merita sa invatam cum se prepara in mod corect.Dupa ce il pregatiti se poate folosi  atat simplu”natur” cat si condimentat dupa plac ,atat in varianta dulce cat si in varianta sarata.

Ingredienti / ingrediente

  1. 350 g orez Basmati / 350 riso Basmati
  2. sare /sale

Preparare/preparazione

  1. spalam bine orezul in apa
  2. punem  o oala cu apa sarata la fiert ,cand apa fierbe adaugam orezul ,cand vedem ca incepe sa se miste orezul prin apa ne uitam la ceas ,lasam orezul 5 minute pe foc dupa care il scurgem de apa
  3. punem intr-o oala doua degete de apa lasam sa fiarba ,punem strecuratorul cu orezul peste cratita ,acoperim cu o foaie de aluminiu si lasam sa fiarba pe abur circa 8-10 minute dupa care stingem focul
  4. se pastreaza cald circa 20 minute

ITALIANO

  1. laviamo il riso nel acqua
  2. mettiamo a bollire del acqua salata ,quando bolle aggiungiamo il riso ,quando il riso comincia a muoversi nel acqua guardiamo l’orologio ,lasciamo bollire per 5 minuti dopo di che scoliamo il riso
  3. mettiamo una pentola con 2 ditta di acqua a bollire quando bolle mettiamo sopra il scolapasta con il riso ,copriamo con carta alluminio e lasciamo cuocere a vapore per 8-10 minuti ,dopo di che spegniamo i fuochi
  4. si mantiene caldo per una ventina di minuti

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12 Risposte to “Cum pregatim orezul Basmati – Come prepariamo il riso Basmati”

  1. Angela Says:

    Ma bucur ca ti-am putut fi de folos!Ciao!

  2. gitana Says:

    Angela, iti multumesc tare mult. Este metoda pe care o cautam de mult.

    Cred ca ti-ai dat seama ca a iesit foarte bun.

  3. Angela Says:

    sant curioasa cum iese orezul “parboiled” ,astept sa imi spui!

  4. gitana Says:

    In seara asta voi incerca sa fac orezul cu aceasta metoda. Voi folosi, in schimb, orez “parboiled”, care mi l-au racomandat baietii de la kebab, si ei gatesc orezul tot la aburi.

  5. Angela Says:

    sper sa-ti placa e asa de… aerat!eu l-am refacut duminica la cererea baietiilor!

  6. gitana Says:

    Nu-mi lipseste acest orez din casa, este ideal pt. garnitura la carne, legume, etc. Voi incerca si eu varianta la aburi.

  7. Orez cu lapte de cocos – Riso con latte di cocco « Il Menu di Angela – Homepage Says:

    [...] mozzarella – G…matrioskasadventures on Rulada de carne cu sos de rosi…Angela on Cum pregatim orezul Basmati …Angela on Rulada de carne cu sos de rosi…Angela on Pui cu ardei gras – [...]

  8. Angela Says:

    Alina,eu am avut o perioada cand fierbem orezul basmati ,dar nu imi placea ,de cand il fac pe aburi il ador ,atat eu cat si baietii.

  9. Alina Says:

    Basmati e orezul nostru preferat,il folosesc de ani de zile,doar ca eu nu-l mai pun pe aburi,dupa 10 minute de fiert in amestec in tigaie cu condimentul de rizotto fierbinte si-l acopar pt inca 5 minute,dupa care il condimentez cu un fir de ulei de masline…..si gata…la masa.
    Pentru sushi eorezul ideal dar metoda de preparare e mai laborioasa.
    Voi incerca si metoda ta,Angi,multumesc de idee.


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