Ardei umpluti -Peperoni ripieni


ardei umpluti

questa ricetta e tipica rumena  si mangia come piatto unico di solito in autunno quando i peperoni sono di stagione

cu toti cunoastem ardei umpluti ,eu de obicei nu pot sa manac ardeiul fiert ,dar imi place mult aroma pe care o da umpluturi

Ingrediente/ingredienti

  1. 10 ardei  / 10 peperoni non tanto grandi
  2. 500 g carne macinata amestec vita cu porc / 500 g macinato misto maiale e manzo
  3. 150 g orez/150 g riso
  4. 1 ceapa/1 cipolla
  5. 500 ml salsa de rosii/ 500 ml salsa di pomodoro
  6. sare,piper/sale,pepe
  7. smantana /panna acida(optional)
  8. 1 morcov/1 carota
  9. ulei/olio

Preparare/preparazione

  1. taiem capac la ardei si ii curatam bine de samburi
  2. curatam si taiem fin ceapa  si o punem la prajit in ulei ,adaugam putina sare ,cand s-a inmuiat adaugam orezul si putina apa ,lasam sa fiarba cca 4-5 minute dupa stingem focul si lasam la racit .
  3. amestecam carnea cu orezul ,condimentam cu sare si piper si  umplem ardeii,cu o felie de morcov inchidem ardeii dupa care i punem intr-o oala
  4. adaugam salsa de rosii ,daca e nevoie puneti si putina  apa si lasati sa fiarba ,catre sfarsit gustati si daca e nevoie puneti cca o lingurita de zahar in sos ca sa nu fie acru,daca doriti serviti cu smantana

ITALIANO

  1.  tagliamo la coda ai peperoni e gli svuotiamo dei semini
  2. tagliamo fine la cipolla e la facciamo dorare nel olio caldo,saliamo aggiungiamo il riso e copriamo con del acqua,dopo cca 4-5 minute togliamo dal fuoco e lasciamo raffredare
  3. aggiungiamo la carne ,mescoliamo bene aggiustiamo di sale e pepe,e riempiamo i peperoni,per non far uscire il composto chiudiamo con una fetta di carota e gli mettiamo in una pentola
  4. aggiungiamo la salsa di pomodoro,completate con del acqua finche la pentola e piena e fate bollire a fiamma bassa ,verso la fine se il sugo e tropo acido aggiungete un cucchiaino di zucchero,se volete si puo servire con della panna acida

ardei umpluti (1)ardei umpluti (2)ardei umpluti (3)

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9 Risposte to “Ardei umpluti -Peperoni ripieni”

  1. fluturashu Says:

    sunt foarte buni….si ardei si saramalele :X si dak ar fi sa stau dupa sot sa mananc ce ii place……si lui ii place foarte mult mancarea de mazare si mie nu si nu-i fac pt k nu stiu si nu-mi iese :))) merg mai fain cu capac d rosii?? :)

  2. Angela Says:

    ciao,Ancutza,ideea ta e foarte buna si sigur si gustoasa,unica problema e ca nu gasesc gulii…eu ador ciorba de gulli si nu am mai macat de foarte multi ani!

  3. Ancutza Says:

    Ciao ! Angela ,poti sa faci aceeasi reteta dar in loc de ardei poti sa umpli gulii mai mici (le scobesti cu ustensila specifica sau cu o lingurita si sa nu lasi peretele guliei foarte gros)

  4. Angela Says:

    buone vacanze ,kemi, e ti aspetto al rientro!

  5. Kemi Says:

    Ciao Angela,
    al momento sono in ferie, ma prendo nota e sicuramente al rientro proverò a preparare la tua ricetta!
    un saluto
    Kemi

  6. Angela Says:

    ciao Natalia si eu fac la fel daca un tip de mancare nu ii place sotului sau copiilor ,nu o pregatesc ,dar trebuie sa incep sa schimb acest obicei
    Dana-sa va fie de bine!

  7. gitana Says:

    Am cumparat si eu ieri acesti ardei. Diseara, la cina, ardei umpluti.

  8. natalia Says:

    mmmmm, ne fàcea mama pe la sàrbàtori! din pàcate sotul nu suportà aceastà combinatie, e fanul sarmalelor! si ardeii ìi mànìnc doar cìnd merg pe acasà.


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