dolce specifico dell Piemonte
Este o prajitura specifica din Piemonte, zona in nordul Italiei, care are ca ingredient principal frisca nebatuta.
Ingrediente/ingredienti
300 g frisca nebatuta/300 g panna
80 g zahar/80 g zucchero
4 g gelatina/4 g gelatina
1/2 pastaie de vanilie/1/2 bacca di vanilia
Preparare/preparazione
- Incalzim frisca cu zaharul.
- Punem gelatina la inmuiat.
- Cand incepe sa fiarba frisca adaugam gelatina stoarsa de apa.
- Stingem focul si punem in forma dorita
- Lasam sa ajunga la temeratura camerei si apoi punem la frigider cca 4 h.
- Decoram cu gem sau fructe.
ITALIANO
- riscaldiao la panna con zucchero
- mettiamo amollo la gelatina
- quando la panna bolle aggiungiamo la gelatina strizata
- spegniamo la fiamma e mettiamo in una forma
- dopo che si e raffredata mettiamo in frigo per 4 h
- decoriamo a piacere
22 agosto 2011 alle 10:19
fffoarte simplu de facut si ffffoarte delicios acest desert…
21 agosto 2011 alle 21:28
Cu placere!
21 agosto 2011 alle 21:14
O sa fac si eu. Ador desertul asta. Multumesc pentru reteta.