Panna cotta


 

panna-cotta

dolce specifico dell Piemonte

Este o prajitura specifica din Piemonte, zona in nordul Italiei, care are ca ingredient principal frisca nebatuta.

Ingrediente/ingredienti

 

300 g frisca nebatuta/300 g panna
80 g zahar/80 g zucchero
4 g gelatina/4 g gelatina
1/2 pastaie de vanilie/1/2 bacca di vanilia

Preparare/preparazione

  1. Incalzim frisca cu zaharul.
  2. Punem gelatina la inmuiat.
  3. Cand incepe sa fiarba frisca adaugam gelatina stoarsa de apa.
  4. Stingem focul si punem in forma dorita
  5. Lasam sa ajunga la temeratura camerei si apoi punem la frigider cca 4 h.
  6. Decoram cu gem sau fructe.

ITALIANO

  1. riscaldiao la panna con zucchero
  2. mettiamo amollo la gelatina
  3. quando la panna bolle aggiungiamo la gelatina strizata
  4. spegniamo la fiamma e mettiamo in una forma
  5. dopo che si e raffredata mettiamo in frigo per 4 h
  6. decoriamo a piacere

3 Risposte to “Panna cotta”

  1. dany Says:

    fffoarte simplu de facut si ffffoarte delicios acest desert…

  2. Angela Says:

    Cu placere!

  3. Ioana Says:

    O sa fac si eu. Ador desertul asta. Multumesc pentru reteta.


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