Ostropel de pui cu ceapa si morcov -Ostropel di pollo con cipolle e carota


 

ostropel-de-pui-cu-ceapa-si-morcov

ostropel e un piatto specifico de la Romania ,la ricetta me la datta mia sorella Paula ,e ci e piaciutta tanto,quindi la ringrazziamo tutti!si acompagna bene anche con la polenta

reteta o am de la Paula ,e prima data cand o pregatesc si ne-a placut mult sosul care este aromat si gustos!cand il voi mai pregati am sa fac si o mamaliguta ca se potriveste tare bine cu ostropelul lui Paula careia ii multumim de reteta!

Ingrediente/Ingredienti

  1. 1 pui/1 pollo
  2. 3 cepe/3 cipolle
  3. 1 morcov/1 carota
  4. putin vin alb/poco vino bianco
  5. 3 linguri de concentrat de rosii/ 3 cucchiai de concentrato di pomodoro
  6. 5-6 catei de usturoi/ 5-6 spicchi di aglio
  7. ulei masline/olio oliva
  8. ierburi Provence/ariosto
  9. sare/sale

Preparare/Preparazione

  1. puiul,spalat si curatat il punem in tigaia cu uleiul fierbinte si il lasam sa se prajeasca putin.il scoatem din tigaie si in uleiul cald punem ceapa si morcovul taiate marunt
  2. saram ceapa ca sa fie mai moale,cand e prajita ceapa adaugam usturoiul pisat si il lasam sa se prajeasca putin(nu prajiti mult usturoiul deoarece are un gust amar) adaugam carnea de pui si stropim cu putin vin alb.(se poate si fara) adaugam apa calda ,ierburile provence si lasam la fiert la foc mic
  3. cand e aproape gata punem concentratul de rosii ,lasam sa scada apa ,controlam sa fie iarta carnea si servim cu pireu,mamaliga sau un pahar de vin!

ITALIANO

  1.   rosoliamo il polo, già pulito e lavato bene, in una casseruola con olio ben scaldato. dopo che lo abbiamo tirato fuori, mettiamo nel olio caldo la cipolla e la carota finemente tritati
  2.     cospargiamo di sale la cipolla, per ammorbidirla, e quando è ben rosolata, aggiungiamo l’ aglio tritato e rosoliamo un altro po. rimettiamo il polo e versiamo il vino bianco (a piacere). aggiungiamo acqua calda, le spezie e lasciamo cuocere al fuoco basso
  3.     nel ultima parte della cottura aggiungiamo il concentrato di pomodoro, lasciando che diminuisca l’ acqua. il polo pronto si serve con pure di patate o polenta e un bicchiere di vino buono

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10 Risposte to “Ostropel de pui cu ceapa si morcov -Ostropel di pollo con cipolle e carota”

  1. litlealina Says:

    E ffffff delicioas mai ales ca am adaugat si ciuperci..:-)

  2. maria Says:

    la sto cucinando proprio ora……..

  3. Angela Says:

    Ciao Mihaela,ma bucur pt increderea accordata,Probeaza si alte reteta ,ai sa ramai uimita cate ai sa gasesti ca sant bune!

  4. mihaela Says:

    Este o reteta forte buna am incercato pentru prima oara si imi place.Am sa o fac mai des. Pofta buna .

  5. Angela Says:

    ciao ,Marina,ai mare dreptate ,baietilor mei de fapt nu le plac ciupercile….

  6. marina Says:

    e foarte buna reteta,o delicatesa! in ceea ce priveste partea cu ciupercile nu la toti le plac asa ca fiecare dupa gustul lui,nu?

  7. Angela Says:

    multumesc de idee!

  8. Andi Radiu Says:

    adauga si niste ciuperci data viitoare…daca ai posibilitatea lasa-le intregi sau taie-le in bucati mari…pofta buna!


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