Masina de facut paine – Macchina per pane


 

masina-de-facut-paine

e buona sia perfare il pane in casa sia per impastare ,prepara anche il plumcake e certi modeli fanno anche la marmelatta.e semplice da usare,basta mettere dentro gli ingredienti  si programma e dopo  3h abbiamo il pane fresco .io uso questa macchina da cca 7 anni e sono contenta di averla comprata ,insomma come dice mio marito :soldi ben spesi.la mia macchina ha 1,2 kg ,e la ricetta e scritta per questa quantita ,di solito ogni macchina  ha anche il ricetario incluso.

E buna atat pt. facut paine cat si pt framantat. Face chec iar unele modele pregatesc chiar si gem. E simplu de utilizat: se pun toate ingredientele in masina dupa care se programeaza iar dupa 3 h avem painea calda pe masa! Eu folosesc aceasta masina de vreo 7 ani si imi pare bine mereu ca am cumparat-o, cum zice Dani si-a meritat banii. Masina mea este pt. paine pana la 1,2 kg iar reteta de mai jos este pentru aceasta cantitate, dar de obicei fiecare masina are inclus si un retetar.

Ingrediente/ingredienti

 670 g faina/670 g farina
280 ml lapte/280 ml latte
130 ml apa/130 ml acqua
15 g drojdie/15 g lievito di birra
1 lingurita zahar/1 cucchiaino zucchero
2 lingurite sare/ 2 cucchiaini sale
2 linguri cu ulei/ 2 cucchiai olio

Preparare/preparazione

  1. Se pun in masina toate ingredientele, santem atenti ca sarea sa nu atinga drojdia, se alege programul dorit dupa care asteptam sa fie gata painea.
  2. cand scoatem painea din masina ,o acoperim cu un servet cald,taiem painea doar cand s-a racit

ITALIANO

  1. si mettono nella macchina tutti gli ingredienti ,si dev solo fare atenzione che il sale non venga in contatto con il lievito.si programa la macchina
  2. quando il pane e pronto lo tiriamo fuori dalla macchina e lo copriamo con un telo pulito,tagliamo il pane quando e raffredato

204 Risposte to “Masina de facut paine – Macchina per pane”

  1. Piccolini – Mici – Mititei | Romania Ti Amo Says:

    […] belle sode, dobbiamo lavorare la carne come si fa con l’impasto del pane , io ho usato la macchina per il pane , ma va bene anche se si fa […]

  2. Mici ,Mititei – Salsiccioti “piccolini” « Il Menu di Angela – Homepage Says:

    […] sa fie bine legati mititei ,trebuie sa-i framantam la fel ca si aluatul de paine ,eu am folosit masina de framantat paine ,dar puteti sa-i framantati la fel de bine si cu mana ,este doar putin mai […]

  3. Angela Says:

    sa va fie de bine!

  4. natalia Says:

    Am fàcut si eu pìine dupà reteta ta, ìntr-adevàr e foarte bunà!

  5. emy Says:

    caut manual de utilizare in limba romana al masinii de facut paine marca SHG

  6. Angela Says:

    painea din masina de paine are coaja moale si mult aluat ,sigur nu i-ar place sotului tau …poate la inceput ,primele paini au sa-l atraga datorita mirosului dar dupa aceea o sa fie mai greu.oricum am sa-ti amintesc la iarna sa faci painea neframantata,deoarece sant sigura ca o sa va placa!

  7. dany Says:

    stiu ca esti o comoara, dar in casa mea se maninca mai mult tarte, crostate cu fructe, din cind in cind negrese….
    spuneam, ca nu stiu daca i-ar placea sotului meu painea facuta in masina, pt ca nu-i place aia tip cozonac cum e la noi, dar daca ar iesi putin mai robusta, adica cu o coaja putin mai mare ar fi minunat

    si reteta ta de paine e minunata, dar nu ma pun acum sa coc paine, mai ales ca nu reusesc sa ma adaptez cu cuptorul pe care il am….. de asta ma gindeam la masina de paine si pt a coace…

  8. Angela Says:

    dany- masina e buna ca te ajuta la pregatit si alte aluaturi ,pt gogosi,placinte,cuiburi….sa stii ca painea rapida https://ilmenudiangela.wordpress.com/2009/04/18/paine-rapida/ are un gust foarte asemanator cu painea pregatita pe vatra,probeaza cu incredere sotul tau o sa ramana incantat iar tu la fel ca nu e mult de framantat!

  9. dany Says:

    masina de paine…. prietena mea e super multumita de ea, m-a incintat si pe mine sa imi iau una, mai ales ca am devenit fff puturoasa in a gati, si mai ales citi cozonaci faceam in tinerete.

    dar sotului meu nu-i place painea cum ar fi aia de la noi, tip cozonac, si mai ales cei place e tipul ala de casa, rotunda, dar cu coaja groasa si crocanta…..de asta stau in dubii, sa imi iau, sa nu imi iau…dar pina la urma am sa o cumpar, si vedem mai departe…..

  10. Paine floare – Pane fiore « Il Menu di Angela – Homepage Says:

    […] folosim masina de framantat paine punem toate ingredientele inauntru si programam pe framantat si […]

  11. Maria Says:

    Multumesc mult Ioana.Asa am sa fac si eu acum.

    Te anunt cum a iesit.

  12. Ioana Says:

    in general cu maisna de paine faci doar aluatul de cozonac, pe programul “aluat”, apoi il scoti, il umpli si il pui la cuptor. personal nu am incercat niciodata sa-l coc in masina dupa ce l-am umplut

  13. Maria Says:

    Buna ziua

    Am si eu o rugaminte:

    Stie cineva daca pot face cozonac cu masina de paine ‘Select (model XBM538)?Programele sunt:standard,rapid,franceza,grau integral,prajitura,aluat,coacere, gem,sandvis.

    Multumesc anticipat si Paste fericit!

  14. angela Says:

    si eu te sfatuiesc sa iei Moulinex! anumite modele de la de Longhi ,fac figuri si e foarte greu sa le gasesti proportia potrivita de lichid si faina.,chiar luni merg la o prietena care are aceasta problema ca sa vedem impreuna daca reusim sa pregatim paine,.

  15. Ioana Says:

    eu am moulinex si sunt foarte multumita de ea, face paine buna, framanta bine… totul merge perfect, n-am avut nicio problema cu ea de doi ani de cand am luat-o. de fapt e cea mai buna investitite din bucataria mea

  16. miki Says:

    Care masina de paine e mai buna? eu intentionez sa cumpar una si nu stiu intre ce sa aleg deLonghi sau Moulinex? Voi cunoscatorii, ce ziceti?

  17. angela Says:

    ciao ,irina,zilele trecute am vazut pregatita cu masina ,o paine cu mac,feliile erau tare dragute deoarece macul s-a distribuit uniform. aceasi prietena mi.-a spus ca a pregatit si pannetone in masina de paine.mi-a dat reteta in curand probez si eu!

  18. irina arad Says:

    am facut ambele retete luate de aici si au iesit super. dar eu le-am si copt tot in masina de paine. au crescut ca am crezut ca iese afara,dar nu s-a varsat peste cuva . e ok ! thx ! mai scrieti si voi ceva ce a-ti mai incercat 😉

  19. angela Says:

    eu am probat doar paine cu masline! cred ca merge sigur si sa coci cozonacul ,atata doar ca iese mai inalt si mai scurt,dar important este sa fie pufos si gustos! asteptam sa ne spui cum a iesit! spor la treaba.painea aia cu carnat,cas si chimen mi-a facut o poftaaaaaaaaaaaaaa =P~

  20. irina arad Says:

    servus angela,nu se lipeste de cuva pentru ca acea cuva e teflonata,totul ramane in aluat. a ! inca ceva am repetat figura dar cu cubulete de cirnati afumati si cascaval+ seminte de chimen. super a iesit. si inca ceva, eu toate astea le-am pus la a doua malaxare si masina ma anunta ca pot pune alte ingrediente. daca cineva de aici a facut cozonac doar la programul malaxare+dospire si dupa ce ia adaugat umplutura la pus inapoi in cuva doar la programul de copt. as fi curioasa daca merge si asa. astept sa vad ce ziceti,ca ma bate gindul sa incerc vineri .(fac repetitii inainte de pasti) 😉

  21. angela Says:

    ciao irina-nu s-a topit cascavalul prinzandu-se de cuva?

  22. Ioana Says:

    irina, toate comentariile trebuie aprobate inainte de a fi facute publice pe site, de aceea nu-ti apare comentariul chiar in momentul in care-l trimiti.

    daca vrei sa trimiti poza, o poti face la ioana at e-retete punct ro sau angela at e-retete punct ro (am scris adresele pe litere sa evitam spamurile, dar cred ca intelegi cum sunt)

  23. irina arad Says:

    da unde naiba e postarea mea de mai inainte,ufffa 😦

  24. irina arad Says:

    mary-palestina poti linistita sa cumperi si kenwood bm 250 care am cumparat-o eu de citeva saptamani si care e super ok.putere 480vati cuva de la 500,750,1000gr. asta daca nu doresti una de o capacitate mai mare cum ar fi kenwood bm350. eu am facut ieri o paine inventata de mine . la cantitatile normale pt o paine de 1 kg am adaugat o lingura de semintede floarea soarelui,una de seminte de dovleac , cascaval si sunca taiata cubulete pe care le-am presarat cu faina si asta ca sa nu se duca spre fundul cuvei. vreau sa va spun ca a iesit nemaiponita. a crescut frumos(nu ma prea asteptam pt.ca tot ce am pus in plus era de 250gr.) bucatele de cascaval, sunca si semintele sau distribuit uniform in toata painea. am facut si o a doua la fel si tot asa a esit. am sa fac poze si am sa va trimit.dar nu prea stiu cum sa o fac. va pupacesc si va urez pofta buna ca si asa vine ora prinzului .

  25. angela Says:

    mary- nu prea inteleg nici eu ce vrea sa zica chestia aia cu automata ….din cate cunosc eu masinile de paine toate au cam acelasi mod de a functiona,ceea ce te pot sfatui eu sa alegi o marca cunoscuta ,gen Moulinex (cum are Ioana) sau Princess( cum am eu) ,sa te uiti la butoane si sa vezi cate programe au ,sau si mai simplu scri numele p o hartiuta si dupa aia cauti pe net aceasi marca si vezi ce face ,eventual mai ceri ajutorul fetelor!succes!

    irina arad-sa stii ca reteta de cozonac data de Ioana (cea cu mac) iese foarte bine e o reteta buna!

  26. Ioana Says:

    da, a mea masina e de maxim 750 gr si l-am putut framanta si dospi in masina la cantitatile din reteta. cand l-am facut pe cel din poza nu aveam masina, de aceea e framantat cu mana

  27. irina arad Says:

    ioana draga si primul si al doilea ca si cantitati se pot fi framintate in masinuta de paine ???

  28. irina arad Says:

    pop ioana esti o dulcica !!

  29. mary-palestina Says:

    buna din nou,angela am cautat si eu aici masina si dupa cum sti sunt in palestina si tot ce srie de ea este inlimba evrita,a incercat sotu sa-mi traduca cite putin dar am gasit o nelamurire daca poti sa ma ajuti si anume la unele scrie ca e automata si la unele nu,ce inseamna ?cumva cea care nu e automata se refera la faptu ca trebuie programat dupa fiecare etapa adica framintat ,deospit si apoi coacere?si cea automata are un program pt toate 3 odata?si daca pot de exemplu la cea automata sa framint si deospit doar?naspa este ca nu pot vedea masina sa cer detali amanuntite,fac comanda cu toate datele si o aduce firma daia incerc sa aflu cit mai multe…o zi buna tuturor

  30. irina arad Says:

    servus la voi si bine v-am regasit ! am si eu o rugaminte,i-mi postati si mie aici o reteta de cozonac care ati incercato voi si a esit bine??? a sa nu uit ! masina mea are capacitatea maxima de 1 kg !

  31. Ioana Says:

    irina, aici gasesti cozonacul meu cu mac , aluatul se poate framanta si dospi in masina. din cantitatea asta ies 2 cozonaci cat tava de chec sau 1 cozonac urias rotund (cel din poze)

  32. Ioana Says:

    eu nu folosesc Dobrogea fiindca nu e buna la aluaturi dospite, la cea simpla ma refer. mixul de care vorbesti cred ca e faina care are in ea agenti de crestere, dar nu cred sa fie drojdie, sau nu numai, cred ca baga si altceva, bicarbonat, praf de copt si alti asemenea aditivi… deci nu-si merita banii daca zici ca pretul e in jur de 6 lei, fiindca la faina alba daca pui tu drojdia nu ajungi la un asemenea pret, iar efortul de a arunca un plic de drojdie peste faina e minim…

    faina asta nu pare sa aiba niciun avantaj. nici din pct de vedere al sanatatii, nici al pretului. iar paine buna faci si cu faina simpla, daca alegi o marca buna. de ex, eu dau 4 lei / kg de faina integrala BIO dar din punctul meu de vedere merita fiindca are avantajul ca e mai sanatoasa.

  33. alexa Says:

    Buna la toata lumea!Poate sa-mi spuna si mie cineva , am inteles ca se gaseste un amestec pentru paine facut de Dobrogea la 500 g , dar nu stiu unde se gaseste . Si nu stiu daca are si drojdie in compozitie . Eu am vazut in Angst un amestec pentru paine la 1KG care este importat , are toate ingredientele , adica si drojdie , si costa vreo 6.8 lei . Asta romaneasca (de Dobrogea) am auzit ca este mai ieftina , dar nu stiu daca are si drojdie sau trebuie s-o adaug eu . Oricum cu faina pe care am luat-o din Angst a iesit buna painea si nu am pus decat apa , dar si pretul este pe masura . Va salut ! Alexa

  34. angela Says:

    florin-si eu am avut modelul tau de masina! intre timp s-a stricat si am cumparat alta! e intr-adevar economica si buna!

  35. florin Says:

    Eu posed o masina de paine de 2 ani cumparata din Italia,marca princes,poate face paine pana la 1250g.Cand am cumparat-o am platit pe ea 85 euro.sunt foarte multumit de ea,nu a facut probleme in tot acest timp si painea iese super buna si coapta.

    A intrebat cineva cam cat de economica e o astfel de masina.Ei bine a mea e de 700W ceea ce inseamna 1kW\3ore dar avand in vedere ca ea consuma atat doar atunci cand coace va consuma 1kW\6ore ceea ce inseamna ca faci de 2 ori paine si consumi cam de 4 lei curent adica e destul de economica.

  36. angela Says:

    ciao,mary-de cat timp ca nu ai mai scris ! eu nu stiu preturile de prin tara ,dar pot sa-ti spun cu siguranta ca daca iti cumperi masina de paine o sa fie bine investiti bani! toate cele bune!

    irina -sa stii ca ma bucur ca a iesit bine painica ta! sa-ti traiasca masinuta si sa o folosesti sanatoasa!

  37. mary-palestina Says:

    buna fetelor….m-ati convins ,o sa cumpar masina imediat ce va fi posibil…am citit toate comentariile,am sa tin cont de toate sfaturile citite,o sa-mi fie de mare ajutor ca nu sunt in tara si aici pinea nu este ca a noastra,folosesc piinea neagra,cu o astfel de masina o sa am tot timpu piine proaspata si mult mai sanatoasa,am inteles ca sunteti multumite de printess…la ce pret mai este acu si daca o gasesc in romania,merg in tara peste 2 luni si nu vreau sa plec fara ea de acolo…in cazu ca mai este ceva de care sa tin cont la o astfel de masina astept comentariile…desi au fost spuse destule in comentariile de sus,dar nu se stie cum mai apare ceva..Angela ma repet ma bucur ca existati si ne tineti la curent cu noutati delicioase…va pup cu drag

  38. irina arad Says:

    mai fetelor a esit super nu prea e diferentza mare,pare fatza de cealalta un pic mai joasa sa aproximez cam 1 cm,dar gustul si restul e ok. deci e mai repede. acum ar trebui sa-l intreban si pe ion daca cosumul este aprox la fel. ca el e specialistul in masuratori.

  39. angela Says:

    asteptam curiosi!

  40. irina arad Says:

    aha ! am inteles . azi dupa masa incerc sa fac si cum am rezultatul am sa va postez aici ! pup la voi si revin !

  41. angela Says:

    oricum aceasta posibilitate sa faci paine intr-o ora e foarte buna,pana acum ai probat ?cum vine painea?

    ca sa raspunzi din nou dupa ce ai trimis un comentariu trebuie sa dai un refresh,sau sa intri din nou!

  42. irina arad Says:

    kenwood bm 250

  43. irina arad Says:

    kenwood bm 250 ! si inca o intrebare la tine de ce dupa ce trimit postarea nu mai pot raspunde ca nu i-mi mai apare jos adauga comentariul ???

  44. angela Says:

    irina-masina mea nu are,ce marca este a ta?

  45. irina arad Says:

    sa va dau reteta painii rapide in 58 de minute. eu am buton la masina pt asa ceva si cred ca si alte masini au. lapte caldut la 32-35 grade 350ml,oua 50ml,ulei 1 lingura,faina 600 gr,lapte praf 2 linguri,sare 1 ligurita,zahar 4 lingurite,drojdie instant 4 lingurite rase. pentru “elena” spune ce tip de masina ai si cred ca te putem ajuta.

    • ovidiu74 Says:

      As dori si eu cateva retete incercate si care merg sigur, pentru o masina de paine Kenwood 250 sau 350…

      • Angela Says:

        Ciao Ovidiu ,poti proba linistit reteta care este la inceputul articolului (cea de sub fotografie) .Sa folosesti cu noroc noua achizitie!

  46. angela Says:

    elena -intai de toate trebuie sa ne spui ce marca e masina ta si ce capacitate are ,dupa care te putem ajuta!

  47. elena Says:

    abia mi-am luat masiona de facut paine dar nu stiu cum sa o folosesc

    nu am nici o instructiune

    astept sa-mi scrietiii vooiiiii va multunesc 😉

  48. angela Says:

    irina-nici eu nu am mai auzit sa se faca painea asa de repede!nu are timp deloc sa dospeasca!la mine programul cel mai scurt e de 1h si 52 min.1 h pt copt si 52 de minute ,frmantat si dospit!

  49. Ioana Says:

    masina ta are un program de 58 minute? e rapid, al meu, cel mai scurt (de 1 ora si 10 minute) e doar pentru framantat si crescut, deci nu coace painea.

  50. irina arad Says:

    cine i-mi da si mie reteta de paine care se face rapid in 58 minute,eu am Kenwood bm250 de pina la un kg. plsssssssssssss,pup la voi 🙂

  51. angela Says:

    ciao horace,ce capacitate are masina ta?

  52. horace63 Says:

    am un panasonic sd-255, este cam scump, dar painea este excelenta, pentru cei care doresc retetele din cartea masinii, va rog e-mailul, =P~

  53. lili Says:

    uite cum am gasit site-ul:cauti p google:’retete d paine’ iar p pag a2 sau a3 gasesti ‘Paine in cuptorul automat-peste 120 retete ptr 750g si 1000g’

  54. lili Says:

    s-a facut painita…la exterior arata bine, cojita gustoasa…dar, surpriza: este necoapta inauntru. ma gandesc sa desfac coaja, iar miezul sa-l pun intr-o tava si coc painea la cuptor…multumesc ptr informatii ioana. in legatura cu cartea d retete, o sa caut site-ul si ti-l voi scrie

  55. Ioana Says:

    framantatul incepe imediat, e corect. sarea se amesteca in aluat dar nu atinge direct drojdia. sarea are dublu rol, fara ea drojdia ar fermenta mult prea repede, iar prea multa sare inhiba drojdia (daca ai pune-o direct in lichid cu drojdia asta s-ar intampla)… daca o pui deasupra fainii in cantitatea indicata e cel mai sigur

    de carte nu am auzit si nici nu am vazut-o in librarii

  56. lili Says:

    multumesc ioana, esti minunata; ti-am vazut si alte ‘creatii culinare’ :FELICITARI, esti o adevarata gospodina! am incercat acum 30′ o reteta cu faina integrala d orz si secara(400g), 1|2lingurita sare, 1lingura ulei d masline, 250ml apa calduta; am pus toate ingred. p progr.4(wholewheat, culoarea medie, timp. progr. e d 3h 30′). e prima oara cand folosesc acest aparat, si c mi s-a parut curios a fost urmat. lucru: cum am dat “start”. cum a inceput si framantatul; inseamna ca nu mai conteaza daca sarea s-a amestecat cu drojdia , nu? ciudat! o sa spun cum a iesit peste cateva h. am vazut la o librarie d p net o carte cu retete ptr ap d paine; stii ceva despre carte?

  57. Ioana Says:

    o sa fac painica si din secara in masina sa vad cum iese si scriu reteta daca e ok. in carticica mea de retete am multe cu faina de secara dar din pacate toate sunt in amestec cu faina integrala de grau sau faina alba

  58. lili Says:

    ioana, iti multumesc ptr intentia buna, dar, scuza-ma, prea mult nu mai ajutat; e adevarat ca mi-a scapat un amanunt: nu folosesc faina d grau(alba, neagra, tarate, itegala sau d care o mai fi ea).

  59. Ioana Says:

    aici avem o retete cu faina integrala de grau: poti sa pui numai apa linistita, iese la fel de bine si fara lapte

    acum experimentez cu faina de secara, dar am facut paine doar framantata in masina si apoi coapta in cuptor… dar e in combinatie cu faina alba

  60. lili Says:

    am o masina marca’westwood’jc-m201a(1 paleta); are cartea cu instuctiuni, dar am o singura problema: toate retetele sunt cu faina alba, ori p mine ma intereseaza sa fac paine NUMAI

    din faina integrala d secara, orz, soia, orez; basca nu vreau sa pun lapte, unt(vreau sa folosesc DOAR ulei d masline). va rog sa-mi sugerati cateva informatii, retete chiar…sunt la inceputul folosirii si n-as vrea sa arunc niste banuti facand experiment(mai ales ca faina o cumpar d la magazinele cu produse naturiste. am inteles ca paine nu va fi la fel d crescuta ca cea care contine si faina alba, imi asum ‘aspectul’ si ‘gustul’. multumesc anticipat

    • stancu Says:

      Vreau si eu o masina marca’westwood’jc-m201a; spune-mi, te rog, merge bine, face si cozonac si chec si are retete pentru ele, ce inconveniente ai descoperit la ea in acest timp.Multumesc.

  61. Vasile Says:

    In primul rand “LA MULTI ANI” tuturor doamnelor si domnisoarelor! Am luat un moulinex 5003 si sunt placut impresionat de ce face si de calitatea preparatelor, sotia inca nu s-a apropiat de ea, eu fac probele. Ma gandesc ca la pretul asta trebuiau sa dea si o carte cu retete nu sa-ti trimita un talon care daca va ajunge la ei vei obtine cartea. Acum incerc un cozonac, o reteta luata tot de pe net. Sper sa iasa ceva, daca nu modific ingredientele si cantitatile. Nu ma las batut usor.

  62. angela Says:

    multumim de urari!e bine ca esti asa de indarjit!ca sa faci cozonac bun eu te sfatuiesc sa folosesti reteta de la cozonac cu mac propusa de Ioana,merge foarte bine sa-l framanti in masina dupa care il poti umpli si il coci in cuptor! iti pun linkul unde gaseti reteta- la noi pe sit ,multe din preparatele cu aluaturi dospite se pot face in masina de framantat!

  63. Emma Says:

    multumesc frumos.

  64. Ioana Says:

    cineva a mai avut problama aceasta aici si a rezolvat-o schimband faina. Dobrogea si Baneasa nu sunt asa bune pentru paine, incearca Titan, Grania, Boromir sau Finom Liszt… eu folosesc Finom Liszt si am folosit si Grania si a fost foarte buna

  65. Emma Says:

    Dar painea mea de ce se lasa la mijloc, nu e asa bombata ca-n poze. De ce oare? Ce am gresit? 😦

  66. angela Says:

    sa iti fie de bine si sa te bucuri de masinuta ta!ai sa vezi ca de acum incolo o sa pregatesti mereu paine buna si sanatoasa!

  67. mariela Says:

    Vreau sa va zic ca painica mea a iesit…goaznic! Era mica si necrescuta si pe deasupra si aproape cruda. Mai mult ca sigur ca nu am folosit ingredientele care trebuie si cat trebuie. In schimb, am facut acum paine din reteta voastra cu lapte… scrisa undeva mai sus. Jos palaria! Am o paine cat tava masinii (cam 1kg) si foarte pufoasa. Va multumesc pentru reteta!

  68. Ioana Says:

    cu placere, daca cauti bine vei gasi paine buna si de cumparat. cred ca pe asta mizeaza si producatorii, inca nu suntem obisnuiti sa citim etichetele 🙂

  69. mihaela25 Says:

    multumesc,ioana pentru explicatii,sincer nu stiam cate contine o simpla paine.am sa fiu atenta la ceea ce cumpar in viitor…

  70. angela Says:

    ciao mario-eu zic sa folosesti reteta care este sus langa poza si sa injumatatesti cantitatea de ingrediente! spor la treaba !

  71. mario Says:

    pentru masina de 500 grame ce cantitati imi trebuie pentru o piinica buna multumesc

  72. angela Says:

    dodo-!
    poti folosi reteta scrisa de Ioan (cateva posturi mai sus)

    Ioan-multumesc si eu pentru explicatiile tale foarte amnuntite!spor la framantat!

  73. DODO Says:

    Si eu sunt o noua posesoare de masina pentru paine si ieri am facut prima painica si mi-a lasat gura apa numai cand am vazut-o ! E foarte buna o recomand cu caldura !!! Acum se coace cea de-a 2 painica =P~

    As vrea retete pentru paine cu seminte, susan, mac etc, tot ce ati folosit voi si a fost buna. Masina mea este un Hyunday ( 265 ron din Doraly )de 800 W si fac painica cam de 1 kg.

    Multumesc anticipat

  74. Ioana Says:

    cornelia, uite cat de urat arata o paine integrala adevarata, normal ca nu vor sa vanda asa ceva: http://www.e-retete.ro/retete/paine-integrala-cu-seminte, dar poate ar fi surprinsi cata lume ar cumpara-o

    daca pe o paine scrie ca e integrala dar ea e pufoasa ca cea alba si nu asa indesata ca a mea e clar ca nu e ceea ce pretind ei

    pe eticheta painilor negre trebuie sa scrie ca e facuta din faina de grau 1250 si aceasta faina sa aiba cel mai mare procentaj din compozitie; daca scrie pe eticheta faina alba (50%) si faina 1250 50% deja nu mai e paine neagra…

  75. cornelia Says:

    Am vazut de curand la TV un reportaj-ancheta despre modul de preparare a painii. Asa am aflat ca, de regula, asa zisa paine neagra este painea alba colorata cu zahar ars.De fapt, pe eticheta mai scrie, pe unele, ca au in compozitie si..”caramel”!…

    As vrea sa stiu daca pentru painea facuta din faina integrala (grau, secara, orz etc) exista reguli (retete) speciale. Stiu de la un brutar ca ei, la brutarii, nu fac paine integrala pt ca aceasta creste f greu, ramane cruda etc

  76. Ioana Says:

    si mihaela, cel mai bine e sa te obisnuiesti sa citesti etichetele produselor, o sa ai surprize mari cand vei vedea ce crezi ca manaci si ce manaci de fapt… din pacate 😦 chiar saptamana trecuta aveam o problema de genul acesta cu maslinele inegrite artificila, o sa scriu despre asta in reteta de maine

    aici am gasit un articol interesant despre produsele de pe la noi si dilema adaosilor: http://www.parinti.com/modules.php?name=Forums&file=print&topic_id=17972

    sa cauti paragraful despre “Paine alba feliata” dar si restul articolului este interesant

    citez din acest articol ce contine painea alba “In obtinerea acestui sortiment de paine, producatorul a folosit urmatoarele ingrediente: faina alba de grau, apa, drojdie, grasimi vegetale hidrogenate (tip margarina), gluten (de tip nespecificat), sare iodata (clorura de sodiu), zahar (zaharoza), faina de soia, emulgator (E 472b ? stearoil-2 lactilat de sodiu), conservanti (E 200 ? acid sorbic, E 282 ? propionat de calciu), aroma nespecificata, nu stim! naturala, artificiala, antioxidant (E 300 ? acid ascorbic), enzime. “

  77. Ioana Says:

    e simplu, ca sa-ti raspunzi citeste eticheta unei paini cumparate si vei vedea cati adaosi contine. orice este scris pe langa apa+faina+drojdie+sare e adaos inutil in painea ta, iar cele mai multe sunt E-uri periculoase adaugate de producatori sa faca painea mai pufoasa si sa reziste mai mult… pacat ca nu am o paine acum sa-ti scriu ce pot astia sa bage in painea pe care tu o manaci zilnic. ca sa nu mai amintesc de “painea neagra” care e alba de fapt si inegrita cu cacao sau mai stiu eu ce coloranti…

    cu greu gasesti paini bune, fara acesti adaosi si amelioratori de aceea e mai simplu si sigur sa o facem noi.

  78. mihaela25 Says:

    buna,am si eu o intrebare!toti spuneti ca painea facuta in casa este mai sanatoasa decat acea cumparata…de ce,care este aceasta diferenta intre cele doua tipuri de paine…mereu m-am intrebat si nu stiu sa-mi raspund

  79. Ioana Says:

    multumim Ioan pentru explicatii si rabdarea cu care ai facut calculele. Deci oricum ai face, chiar si cu faina din magazin care e un pic mai scumpa tot iesi sub pretul painii din magazin. Asta e bine de retinut pentru cei care se ingrijorau din cauza consumului. Nu mai socotesc cat esti de castigat la capitolul sanatate!

  80. Ioan Says:

    Buna doamnelor! se pare ca sunt singurul barbat care intra in dialog cu d-voasta.Ce m-a determinat sa intru a fost o intrebare referitoare la consumul de energie electrica. Va pot spune ca o masina de paine consuma foarte putin. Ca exemplu, o masina cu o putere de 600 w consumul este de 0.42 kw.Poate ca multe dintre d-voastra o sa se intrebe de ce asa de putin daca puterea este de 0.6kw care in trei ore de functionare ar fi trebuit sa fie 1.8kw. Raspunsul este ca masina functioneaza intermitent ciclul de functionare fiind urmatorul: in primul ciclu masina framanta aprox. 12min dupa care face o pauza apoi urmeaza o noua framantare de 10-12 min apoi iarasi pauza. la sfarsit mai framanta circa 1 min dupa care urmeaza dospirea circa 1 ora. In tot acest timp consumul este neglijabil pentru ca motorasul care invare paletele are de obicei 100 w.Asa ca ,consumul in cei 20-22min este mic. In timpul coacerii de circa o ora este cel mai mare consum dar si in acest timp rezistenta electrica care asigura temperatura inalta, functioneaza intermitent Daca va uitati pe geamul masinii veti observa acest lucru.Am uitat sa spun ca am masurat consumul cu un aparat de masurat energia electrica.Deci doamnele care s-au speriat ca masinile acesta consuma mult sa stea linistite si daca pana acum nu si-au cumparat masina pot linistite sa o faca acum.Eu personal am doua bucati care functioneaza in fiecare zi de circa un an si jumatate si fara sa am probleme cu ele pana acum.(sunt masini tip Alaska)As mai vrea sa dau un sfat pentru cei care doresc sa consume o paine sanatoasa sa cumpere faina de la mori mai mici care nu au posibilitatea sa scoata mai multe categorii de faina.Eu personal cer morarului sa-mi dea faina plus cantitatea de tarata aferenta care a rezultat din macinare.Reteta de paine pe care o folosesc este urmatoarea:faina integrala 650g ,tarata80-100g, sare 2 lingurite, drojdie proaspata 25g, apa 450ml.Este o paine ieftina bogata in vitamine si fibre ,fara nici un fel de chimicale. Paine alba nu mai folosim demult.Pe mine ma costa faina 1.5 lei iar tarata 0.7 lei kg.O paine ma costa atunci ;faina 0.650g-1 leu, tarata 100g-0.07lei drojdie proaspata 25g-0.18lei (pachetul de 500g il cumpar cu 3.5lei) sarea n-am calculat,curent electric 0.42kw*0.4lei=0.17lei. Total=1.42lei o paine de 1kg.Este o mare diferenta de pret intre cel obtinut de mine si cel din magazine.In plus mananc ceva sanatos fara chimicale.Sper ca v-am fost de folos cu aceste sfaturi.

  81. angela Says:

    mariela- ne bucuram cand putem fi de folos!asteptam sa ne spui cum a iesit painea si speram sa incerci si alte retete de pe acest sit

  82. mariela Says:

    Fetelor, am facut si eu paine frantuzeasca la masina mea pe care am primit-o acum o luna de zile cadou (e ungureasca si nu are indicatii in limba romana). Imi place foarte mult, dar iese cam mica. Pana acum puneam 500 gr faina si 300ml apa. Pana m-am prins eu ca trebuie mai multa apa si implicit mai multa faina. Acum e la copt. Abia astept sa vad daca iese mai mare. Cred ca aparatul meu face paine de 750gr.

    Pana acum am citit toate comentariile si vreau sa va multumesc tuturor petnru toate indicatiile care s-au dovedit a fi de mare utilitate pentru mine.

    Astept sa iasa painea…am pus si seminte de floarea-soarelui in ea…

  83. Ioana Says:

    daca am inteles bine tu ai un pachet de 100 gr de drojdie USCATA nu? si te intereseaza cum cantaresti 15 gr.

    15 gr inseamna 2 1/2 lingurite rase

  84. alexandra Says:

    i mi poate spune cineva ce inseamna 15 grame drojdie uscata?Va rog.Pachetul are 100 gr.

  85. Ioana Says:

    eu Grania pentru cozonaci am folosit la paine 🙂 era singura faina decenta pe care am gasit-o la ei si am luat-o, nu era alt fel si voiam sa iasa bine painile, era prima data cand soacra vedea masina in actiune si trebuia sa iasa perfect…

  86. Ancutza Says:

    Si eu sunt foarte incantata de faina Grania pentru prajituri (ambalaj alb si rosu), am vazut ca este si Grania pentru cozonac, aceasta nu am incercat-o.

  87. Ioana Says:

    ca sa facem un mic rezumat, dintre fainile bune din RO pe care le putem folosi la paine sunt: Titan, Grania, Boromir si Finom Liszt

    Grania am testat-o si eu cand am fost la soacra mea cu masina si s-a comportat super bine

  88. cristinmnc Says:

    Buna. Eu fac painica cu faina Titan. Am incercat si cu Baneasa , Dobrogea dar nu am avut asa rezultate , adica painea nu a crescut asa cum ar fi trebuit . Folosesc drojdie proaspata , la 650 g faina pun 23 grame drojdie . Masina mea este un Moulinex .

  89. angela Says:

    Ciao Elena ca sa afli capacitatea masini tale foloseste aceasta reteta a lui Ioana-

    270 ml apa calduta

    1 pachet drojdie uscata

    1 lingurita zahar

    450 gr faina alba

    1-2 lingurite sare

    daca vezi ca e mica painea poti proba cu reteta care e langa poza cu masina de facut paine

    o programezi pe primul program .ciao

  90. elena Says:

    cine are aparatKENWOOD KNBM 250 sa-mi exlice cum fuctioneaza pt ca nu are instructiuni si nici retete mersi

  91. elena Says:

    Mi-am cumparat un aparat se facut piine KENWOOD KNBM250 nu am instructiuni si lb romana ,va rog daca are cineva acelasi model sa-mi explice si mie cum functioneaza :programele pe ce prog se pune pt framintat , pt coacere care sint cantitatile .Mersi

  92. angela Says:

    Lavi- cred ca e diferenta de la calitatea faini si din aceasta cauza se poate sa mai fie nevoie de mai putina apa sau mai multa faina! sper ca v-au placut gogosile! ciao

  93. Lavi Says:

    Ciao,fetelor!Bineinteles ca am incercat si gogosile Iliuta.Au iesit foarte bune!S-au mancat toate.Dar parca mi s-a parut cam moale aluatul dupa ce s-a dospit,dar i-am mai dat putina faina pe masa,inainte de a-l intinde.Trebuie oare pusa mai putina apa?Tu ce parere ai Angela?

  94. Camelia Says:

    Salutare fetelor! V-am citit cu interes ” pe toate” sa zic asa…si cu regret imi amintesc de a mea masina de paine care nu a mai rezistat muncilor aproape zilnice…

    Eu faceam paine dietetica cu faina “slabestimancand” cu indice glicemic mic…Iese super pe programul de paine integrala sau French(are gustul painii negre din copilarie, adica adevarata, caci e adevarata…)

    O iau online de pe siteul: http://www.slabestimancand.ro

    Am facut si o prajiturica odata(cu aceasi faina), cu smantana si stafide si a iesit grozava…

  95. angela Says:

    ciao Lavi,la mine dureaza la fel programul de dospire 1,30 h .timp in care masina,incalzeste ingredientele ,framanta si dospeste.cand scoti aluatul e numai bun

  96. Lavi Says:

    Sigur ala este programul,Ioana,pt. ca altul de genul ala nu mai am.Mai am program de taitei,am tradus aseara.E ceva dak programul meu de dospire dureaza o ora si 30 minute?Nu cred ca are nimic.Duminica o sa incerc si gogoselele Iliuta,ale Angelei.Acum am in masina painea dupa reteta ta,Ioana,dar am faina si drojdie buna.Sa vedem rezultatul. 😉

  97. angela Says:

    ciao,Lavi,bine ca te simti bine,cu masina mai poti face:cuib de viespi sau gogosi Iliuta) , gogosi ai sa vezi ce usor o sa pregatesti totul.

  98. Ioana Says:

    acela cu dospire e programul, sa speram ca ai tradus bine, nici eu nu stiu germana 🙂

  99. Lavi Says:

    Multumesc mult,Ioana,o sa-l incerc saptamanile viitoare(sa fac rost de nuca),si sa ma dumiresc dak am program de pizza.Eu nu am decat 10 programe la masina.Mi-ai putea rcomanda altul,dak nu-l am pe acela?Uite cateva din programele mele:normal,paine integrala,paine dulce,coacere rapida,aluat de taitei,marmelada,numai coacere.Mai am 2 programe,dar nu stiu ce inseamna cuvintele din germana,ceva de genul:dospire,sau cam asa ceva.

  100. Lavi Says:

    ceau,fetelor,ce mai faceti?Mi-am revenit si eu dupa raceala(relativ repede si usor).Fac paine in fiecare zi dupa reteta Angelei.Am incercat alte tipuri de faina,dar nu intotdeauna iese extraordinara.Creste,intr-adevar,dar nu ca cea facuta cu faina buna.Am folosit faina Baneasa si Dobrogea si am constatat ca nu sunt grozave,painea iese si mai inchisa la culoare.Buna este faina Boromir si Grania.Sunt cam scumpe,dar merita.Si drojdia,de asemeni,e mai buna cea usacata.Acum as vrea sa va rog daca aveti sa-mi dati o reteta de cozonac.dupa cate am citit,voi doar il framantati si-l dospiti in aparat,dar de copt il coaceti la cuptorul aragazului.V-as ruga,Angela,Ioana,voi sunteti expertele in masinile de facut paine.

  101. Ioana Says:

    avem 2 retete de cozonaci. aici e cozonac cu nuca:

    pui toate ingredientele la temperatura camerei in masina de paine si o programezi pe programul 12, cel de pizza, dureaza 1:10 minute, timp in care aluatul va fi framantat si va creste… apoi intinzi aluatul cu mana, il umpli si-l rulezi cum vrei si-l bagi la cuptor

    de exemplu la reteta cu mac, dupa ce e gata programul masinii continui cu punctul 4

  102. angela Says:

    florin-ce bucurie cand vedem ca tot mai multe persoane folosesc aceastta masina si fac paine buna si sanatoasa!

  103. Ioana Says:

    ah ce dragut, ai reusit sa-i impresionezi! de acum o sa o foloseasca cu incredere 🙂 si soacra mea abia asteapta sa vada minunea asta de masina ca nu-si poate inchipui cum pui doar faina, apa si drojdie si masina face singura painea, inclusiv o coace… data viitoare cand o vizitez ma duc cu masina de paine sa-i fac o demonstratie

    PS. nu-mi mai spune d-na, doar Ioana 😉

  104. florinm58 Says:

    Va multumesc d-na Ioana pentru incurajare am scos o paine la 1100kg.o frumusete ,dupa reteta de sub poza si ce gust bun are si ce incintati au fost parintii si ce paine o sa fac de aici inainte .Multa sanatate si sa va creasca painea.

    PS:mai dati retete si mai simple si mai complicate .

  105. Ioana Says:

    florin, reteta de sus, chiar de sub poza e pentru masina de 1.2 kg, e deja testata de multe ori, poti sa o folosesti cu incredere. ai grija insa sa ai drojdie si faina de buna calitate.

  106. florinm58 Says:

    Sunt un amator de paine facuta pe vatra ,in casa se consuma in general paine tip Pave facuta la Carrefur dar magazinele de acest tip sunt departe de mine benzina e scumpa asa bca ieri am cumparat o masina de facut paine chinezeasca destul de sofisticata care face paine pina la 1250gr.am luat acest tip de masina nu datorita pretului 219 roni ci datorita cuvei luguiata tip forma de cozonac .Rugamintea mea este sa ma ajutati cu o reteta de paine care sa iasa din prima sa pot convinge pe parinti pentru ca sunt foarte greu de convins fiind in virsta .Va multumesc anticipat si ma bucur pentru reusitele voastre .Un ” tinar amator” de 50 de ani .Florin

  107. Adrian Says:

    Am si eu de cateva luni omasina de facut paine. Adevarul este ca oricat de buna ar fi reteta, painea niciodata nu va fi ca cea facuta intr-o brutarie clasica, pe vatra! Am in orasul in care locuiesc, doi prieteni brutari, care fac o paine, pe vatra, atat de buna incat trebuie sa ma controlez cata paine mananc. Cea la masina de facut paine, este buna, insituatii de criza, dar nu este asa de sanatoasa, pentru ca in majoritatea retetelor se pune zahar, ulei,in unele se pune lapte praf, etc… Painea de la brutarie se face cu MAIA, adica aluat ramas de la sarja precedenta, si de aceea nu se faramiteaza, asa cumbine se stie ca se faramiteaza painea facuta la masina. Eu personal am incercat multe retete, unele sunt bunicele, dar nici una nu a ajuns la calitatea painii facuta in brutarie, pe vatra de caramida, dupa retete clasice, fara afanatori si alte chimicale!

  108. Ioana Says:

    cam ai dreptate adrian, cred ca painea asta in masina e ca si cum ai incerca sa faci pizza acasa, nu-ti va iesi nicicand ca pe vatra 🙂 dar e o varianta buna fiindca eu de exemplu nu pun decat faina, apa si sare in ea si chiar o lingurita de zahar… fara altceva, cateodata lapte in loc de apa, pe cand painile din magazin au asa o lista lunga de adaosi incat ma sperie. greu gasesti paine facuta dupa reteta clasica, cum zici tu cu maia din aluat din ziua precedenta si dospita ore intregi… cum o facea bunica in lerul ei din curte… plus ca acum fac paine integrala in ea, de la magazin daca iei paine integrala sau neagra, ai vazut ce pufoasa e? sigur are adaosi si coloranti si poate deloc faina integrala 😦 cred ca exista locuri cu paine facuta cum trebuie dar sunt asa rare…

    cred ca reteta de aici a angelei, care nu e facuta cu masina se apropie cat de cat de cea facuta pe vatra:

  109. angela Says:

    Lavi -odihneste-te ,continua cu ceai cald si lamaie si eventual o aspirina.bine ca le-a placut painea copiilor! la inceput lasa-i sa o manance goala si cand te insanatosesti le pregatesti ceva bun!multa sanatate si toate cele bune!

  110. Lavi Says:

    Ce sa mai fac,dragele mele,”garnitura” la painica,ca aproape am mancat-o goala.Ne-a placut f. mult si mie si copiilor(mai mult ei au topit-o0.Maine astept verdictul sotului,care e la serviciu,sa vedem ce va zice de surpriza mea cu painica.Chiar acum mananc o bucata cu branza si cu ceai,caci ma paste o gripa si-mi este rau de nu mai pot. 😦

  111. angela Says:

    Elena-probeaza reteta lui Ioana si sa ne spui cum a iesit!

    Lavi -URRA! ma bucur foarte mult!acum trebuie sa pregatesti ceva ca sa mananci cu painica aia asa de frumoasa!

  112. Ioana Says:

    super, i-ai dat de capat!!! sa o folosesti sanatoasa in continuare 🙂

  113. Lavi Says:

    Uraaa!Mi-a iesit painica!E super!Abia astept s-o tai.Am folosit drojdie uscata si faina Boromir.Am facut reteta de mai sus,cea cu lapte.Maine o s-o fac din nou pe cea a ioanei.Cred ca pana acum n-am avut faina buna.Multumesc din suflet,fetelor!Tinem legatura in continuare.O sa incerc si alte retete de pe forumul vostru. 🙂 😉

  114. scarlat elena Says:

    mersi mult timpul de coacere e de 3 ore

  115. angela Says:

    Lavi tu ca si cantitate de drojdie pune mai multa 25 g proaspata sau 1 pliculet si un pic din aia uscata!,Bafta

    elena- pana afli ce capacitate are masina ta foloseste aceasta reteta a lui Ioana

    270 ml apa calduta

    1 pachet drojdie uscata

    1 lingurita zahar

    450 gr faina alba

    1-2 lingurite sare

    daca vezi ca e mica painea poti proba cu reteta care e langa poza cu masina de facut paine

  116. scarlat elena Says:

    buna fetelor azi am cumparat o masina de facut piine dar nu am instructiuni in limba romama nici retete .nu stiu cit e timpul de coacere .Se poate face piine de 1 kg Imi poate da si mie cineva instructiuni ?Cum sa o folosesc? MULTUMESC E

  117. Lavi Says:

    O sa incerc zilele astea si reteta de mai sus.Acolo scrie ca trebuie 15 g drojdie.Iar intreb(de frica unui esec):uscata sau proaspata?Iar faina sa speram ca gasesc la marketurile de aici din tr. severin,de unde suntem.Daca nu,iau din cea mai buna.Inca o data,va multumesc pt. sfaturi si pt. ca existati.Cand o sa incerc reteta de sus,va spun cum mi-a iesit.

  118. angela Says:

    Lavi-da,zic de reteta cu lapte care e postata langa poza cu masina de paine,eu am avut prima masina de paine acum vreo 8 ani si stiu si eu cat am patimit pana am reusit sa gasesc combinatia potrivita , ca reteta din instructiuni era gresita.Succes!

  119. Ioana Says:

    drojdia si cea uscata si cea proaspata s-a comportat bine, chiar Dr Oetker folosesc si eu uscata. Faina folosesc ungureasca, Hajdu Finom Liszt.

  120. Lavi Says:

    Ceau,Angela si multumesc pt. sfat.Tu spui de prima reteta de pe forum,aceea cu lapte?O s-o incerc si pe aceea zilele urmatoare.Nu ma las pana nu-mi iese ce vreau.Totusi,ce faina imi recomandati?Dar drojdie,care e cea mai buna,proaspata sau uscata?

  121. angela Says:

    Lavi ,ciao asa cum a zis Ioana schimba faina si probeaza sa faci prima reteta ,e super probata ,musai trebuie sa iasa!succes si nu te lasa!

  122. Ioana Says:

    incearca sa cresti atunci foarte putin cantitatea de faina pentru painea de 750gr. si poate data viitoare schimbi si faina sa vedem daca nu cumva ea e cauza…

  123. Lavi Says:

    Aseara am facut,dupa cum v-am zis,din nou paine.N-a mai iesit “caramida aceea turtita cu gaura in mijloc”,dar parca a crescut putin pe o parte.E un progres,oricum.Am pus-o in prosop de panza sa se raceasca,apoi in punga de plastic pana dimineata si vad ca s-a mentinut proaspata.Acum sa raspund la intrebarea Angelei:masina poate face paine de 750,1000 si 1250 de grame.Ieri am facut paine de 750 de grame,cu 450g faina si 270ml apa.V-as ruga,daca se poate,sa-mi modificati retetele,sa pot face si paine mai mare.Cuptorul meu este marca SHG bb475.Poate are cineva aceasta marca de cuptor,sa-mi dea amanunte.Eu am fost f. incantata de masina,de aceea am si cumparat si eu.Astept raspunsul vostru nerabdatoare.

  124. angela Says:

    deci Lavi ,poti folosi retetele scrise la aest subiect ,au fost testate pe alte masini si au functionat ,sa ne spui care e greutatea de paine care o poate face masina ta ca sa iti modificam retetele in caz ca nu coincid

    am citit putin in instructiunile de la masina mea si spune asa: daca painea iese cu un crater in mijloc ,trebuie sa adaugi cca 2 linguri de faina in plus!(la mine la inceput iesea asa crestea mare de tot si dupa acea o vedeam cu o gaura in mijloc) sa speram ca iti iese bine painica sa poti folosi masina pt. ca merita!

  125. Ioana Says:

    asteptam si noi rezultatul, proportia apa/faina e destul de importanta si poate acolo ai gresit… vom vedea in cateva ore 🙂

    Drojdie Dr Oetker am folosit si eu si-ti pot spune ca e buna, dar faina Dobrogea am folosit o data la clatite si a fost un dezastru, s-au lipit toate de tigaie (ceea ce inainte nu mi se intamplase) si n-am mai luat, dar o singura experienta nu e relevanta ca sa-ti spun daca e buna sau nu. speram sa iasa painica.

  126. Lavi Says:

    Astazi am luat si eu de pe net cantitatile de care spui tu.In momentul asta,masina merge si astept rezultatul.Am pus drojdie uscata(la plic),de la dr. oetker.Am auzit ca e mai buna decat cea proaspata.Faina am pus Dobrogea.Stau cu inima cat un purice,sa vad ce-o iesi.In reteta luata de pe net scrie ca trebuie pus un pliculet de drojdie.Am pus si…astept rezultatul.Sper sa iasa,ca ma descurajez de tot.Multumesc pt. raspuns,nu credeam sa-mi raspunda cineva.

  127. Ioana Says:

    lavi cata faina si apa ai pus la o paine? eu la 450 gr faina pun 270 ml apa. cu proportia asta am incercat mai multe programe la masina mea si a iesit cu texturi diferite dar crescuta de fiecare data

  128. Lavi Says:

    Buna,fetelor!Inainte de toate,tin sa va spun ca am fost foarte incantata cand am dat de acest site,mai ales ca mi-am cumparat si eu masina de facut paine si sunt foarte suparata ca painea imi creste frumos,iar apoi,la copt,se lasa de tot in jos.Care sa fie cauza?Am cumparat masina de la niste prieteni din Germania si are instructiunile in germana.Retetele de paine sunt oare valabile pt. toate masinile,sau doar pt. anumite tipuri?Am tradus eu ingredientele,dar tot nu-mi iese.Sunt f. suparata,mai ales ca-mi fac iluzii de fiecare data cand o folosesc.Ma puteti ajuta?V-as ramane profund recunoscatoare.

  129. angela Says:

    ciao,anca,eu pornesc sambata viitoare stam in tara 10 zile!

    eu am facut painea dupa reteta lui paula ,painea a iesit mai pufoasa ,la masina timpul de coacere e egal iar timpul in care dospeste e mai lung cu cca 20 minute!

    o zi buna!

  130. anca Says:

    Ciao , am citit comentariile si as vrea sa incerc reteta de paine frantuzeasca de la Paula , iese mai dulce? Am vazut ca Angela a selectat programul de 3h si 50min, asta manual ce inseamna ? Ca trebuie sa o las mai mult timp la dospit iar dupa ce o modelez si o pun in tava iarasi necesita mai mult timp de dospire?O duminica placuta ! aaa… si Angela: drum bun ! am inteles ca pornesti spre meleagurile natale 😉

  131. angela Says:

    ciao ,katy,ingredientele poti sa le pui in orice ordine doresti tu ,nu sant probleme!

    nu stiu la ce e bun carligul ,iar chestiile alea din lemn nu am inteles ce sant,oricum daca sant din lemn nu trebuie sa stea in masina cand functioneaza,sant cumva masuratori(paharele) pt. sare si zahar?

    poate carligul ar trebui sa te ajute sa scoti tava din masina fara sa te arzi,nu stiu incerc sa gasesc explicatiii!

  132. Ioana Says:

    paletele nu sunt cele care se pun pe fundul cuvei? ar trebui sa vezi 2 capete in care intra paletele acelea… nu stiu de ce sunt din lemn, al meu e din metal… dar cine stie

    paletele sunt cele care vor framanta aluatul

    carlig eu nu am la masina deci nu te pot ajuta

    in masina pui intotdeauna lichidele pe fund si apoi drojdia si zaharul, apoi solidele (faina si ce altceva mai ai in reteta) si deasupa sarea. sarea sa nu atinga niciodata drojdia de aceea le pui pe nivele diferite… cam astea sunt regulile

  133. katy Says:

    cine poate sa ma ajute si pe mine?mi-am cumparat masina de facut paine si nu stiu la ce foloseste carligul si cele doua påaleele din lemn?cine poate sa imi spuna?

    Mentionez masina este din Danemarca si carticica are instructiuni numai in daneza si nu stiu cum sa incept sa o folosesc…..care este ordinea ingredientelor?

  134. angela Says:

    adry,si eu am princess si inainte tot princessam avut,nu am avut probleme niciodata cu ele.sa o folosesti sanatoasa!

  135. adry Says:

    Fetelor m-ati convins! o sa-mi cumpar cat de curand si eu o masina de facut paine! Am cautat pe google si mi-a placut una de la marca princess!

  136. Ioana Says:

    eu ma gandeam sa-i fac aromati cu scortisoara si cardamom si sa pun unt si zahar normal… eu cumpar biscuitit integrali cu cereale si aroma de vanilie si sunt foarte foarte buni… poate reusesc sa fac ceva asemanator dupa ce-mi dai retetele

  137. angela Says:

    e bine ca iti place ,e mult mai sanatoasa! eu painea integrala o mananc fara probleme ,dar dulciurile cu acest tip de faina nu prea imi plac.am o prietena care face tot mereu,fata ei zice ca is buni biscuiti pe care ii face ,daca pui un strat gros de nutella pe ei! :p chestia e ca ea nu pune nici unt,nici zahar ,pune doar albusul de ou si de aia nu ne prea plac.

  138. Ioana Says:

    normal ca vreau, sunt incantata de efectele fainii integrale si vreau sa o folosesc cat mai mult

  139. angela Says:

    Ioana ,am eu cateva retete ,daca vrei dupa amiaza ti le trimit!

  140. Ioana Says:

    acum ca ai vazut si poza cu ambalajul fainii e mai usor de urmarit. ar trebui sa aiba faina integrala si la farmaciile naturiste… trebuie sa dau si eu o tura pe la ei sa vad ce produse interesante au mai adus, e in centru magazinul si ajung mai rar in zona

    eu manac numai paine integrala cam de dupa Craciun, tot la 2 zile fac o paine de 600 gr si se simte la digestie.

    iar painea de secara e cea mai slaba in calorii si e indicata in curile de slabire

    poate gasesc si o retea buna de biscuiti cu faina integrala

  141. angela Says:

    ciao ,anca ,eu zic ca o sa-ti iasa bine si asa manual , spor la framantat .

  142. anca Says:

    Mersi mult pt. reteta , o sa fac painea cand imi achizitionez faina integrala si de secara si o sa iti transmit cum mi-a iesit. Faina de secara gasesc la farmaciile naturiste , sa vad daca gasesc faina integrala,zilele trecute am fost la real si m-am uitat foarte atent pe rafturi si nu am vazut asa ceva. Oricum o sa fiu cu ochii in patru !

  143. Ioana Says:

    240 ml apa calduta

    1 lingura zahar

    1 plic drojdie

    220 gr faina alba

    75 gr faina integrala

    75 gr faina secara

    2 lingurite sare

    procedezi cum ai scris mai sus ca faci painea: framanti, lasi la dospit, dai forma, mai lasi la dospit si coci cam la 230C pana e rumena

  144. Ioana Says:

    anca, am facut deja paine dupa reteta usor adaptata de la Chef:

    painea iese buna, dar la aspect e asa si asa fiindca creste doar putin. daca o faci manual si o lasi sa creasca mai mult timp poate va fi mai frumusica, dar nu cu mult

    itzi scriu imediat o retete cu faini combinate pe care o poti face cu mana si iese mai frumoasa ca aspect

  145. anca Says:

    Angela – mersi , nu am observat reteta lui Le chef o sa incerc sa vad cum iese manual nu in masina de paine. O zi buna !

    Ioana – ai incercat reteta lui Le chef ? Cum a iesit?

  146. angela Says:

    anca-cu cateva mesaje mai sus Le chef a scris o reteta de paine cu tarate.eu pe la inceput cand am cumparat masina de paine faceam tot felul de experimente cu amestecuri de faina alba plus faini integrale,nu am avut probleme toate erau bune ,un lucru e important cand folosesti aceste faini ,au nevoie de un timp de dospire mai lung decat faina normala iar painea iese buna .poti proba cu faina de secara,tarate,faina de orez,de orz etc.daca intrebi la farmaciile naturiste sant sigura ca au si alte faini .acum cumpar amestecuri de faini le framant in masina ,le las la dospit ,le tai in forme mici le ung cu ulei masline ,le las iarasi la dospit dupa care le coc la temperatura maxima cu o craticioara cu apa in cuptor.sant frumoase,bune si sanatoase!

  147. anca Says:

    Fetelor si eu fac paine in casa dar framant cu mana aluatul ( nu am masina de facut paine) , il las la dospit , modelez , mai las putin la dospit si coc painea in aragaz(daca se sisteaza gazul de tot o sa imi iau si eu masina de facut paine :p ) si imi iese foarte buna si pufoasa si nu intareste de la o zi la alta.

    Corina – eu am gasit faina de tarate la farmaciile naturiste 250 gr. la 1.3lei.

    Ioana -stii ceva reteta de paine din faina de grau in combinatie cu tarate ? Dar sa ti cont ca eu o framant cu mana. Mersi

  148. Ioana Says:

    daca nu o poti manca inseamna ca e si necoapta in interior nu? asa ceva nu mi s-a intamplat niciodata cu moulinexul meu.

    deci eu pun asa la paine alba:

    270 ml apa calduta

    1 pachet drojdie uscata

    1 lingurita zahar

    450 gr faina alba

    1-2 lingurite sare

    setez programul 1 sau 6, greutate 750 gr, rumenire 2 sau 3

    si iese coapta perfect in interior

    dupa ce framanta prima data aluatul (se aud beep-uri) ma uit in interior sa vad daca s-a format o bila si atunci e ok, procentajul apa/faina e bun

  149. corina Says:

    Si eu am tot masina marca moulinex si acelasi lucru mi se intampla ca si Rodicai. Painea iese nerumenita, nu se poate manca. Am respectat retetele din cartea ei, am respectat si gramajul. Care este cauza? Unde pot gasi faina de tarate, in Slatina – Olt?

  150. angela Says:

    ai sa vezi ca incetul cu incetul ai sa te obisnuiesti cu aceasta masina si o sa o folosesti in mod normal,painea pregatita in casa are un gust foarte bun!

  151. irina Says:

    multumesc mult de raspunsuri.astazi mai incerc o retat cu un pliculet de drojdie si va spun ce a iesit! 🙂

  152. angela Says:

    acum m-am lamurit ,drojdia pe care o folosesc eu e mai puternica decat drojdia pe care o folositi voi.vorbesc de cea proaspata .

  153. Ioana Says:

    irina, un pliculet de dr Oetker se pune, scrie si pe plic ca este pentru 500 gr faina tot pliculetul. eu la drojdie nu am urmat indicatiile din carte, am facut cum scrie pe plic si iese foarte bine tot timpul.

    la cea proaspata la 500 gr faina se pune un cub intreg Pakmaya (parca are 25 gr cubuletul), dar il lasi inainte in putina apa/lapte caldut sa se activeze, abia apoi il pui in masina. si nu uita, apa care ai pus-o peste cub o scazi din cantitatea ceruta in reteta ta

  154. angela Says:

    ciao Irina , eu folosesc drojdie proaspata mai mult ,poti pune linistita cca 10 g drojdie proaspata . in ceea ce priveste drojdia uscata cred ca ar trebui sa scrie pe plic pt. ce cantitate de faina e cantitatea de drojdie .oricum Ioana care cunoaste aceste marci o sa ne lamureasca !

  155. irina Says:

    Buna,am primit cadou si eu o masina de facut paine si sunt f incantata de ce poate sa faca.am insa o nelamurire,poate ma ajutati,Am folosit drojdie pakmaya la pliculet ,am pus o lingurita asa cum scrie in retata din cartea masinii si painea a iesit super.Apoi am folosit dr oetker si am pus tot atat ca si cantitate dar dezastru,coca nu a crescut deloc 😦 .Cineva mi-a zis ca foloseste numai dr ooetker dar pune un pliculet intreg,voi cat puneti?masina mea face paine de maxim 600 grame.Si pot folosi si drojdie proaspata?daca da cata pun pt o painica?

    Multumesc mult!

    🙂

  156. Ioana Says:

    chef, am facut ieri painea, am eliminat doar untul si am adaugat seminte de dovleac si floarea soarelui si a iesit super buna cu faina integrala. la aspect lasa de dorit fiind cu faina integrala nu prea a crescut, dar la gust e foarte foarte buna.

    de anul asta am zis sa trecem pe paine integrala facuta in casa pe cat posibil

  157. Ioana Says:

    eu am Moulinex si are cele 3 programe de rumenire, pe al treilea iese rumena.

  158. angela Says:

    eu am invatat ca ajuta mult la rumenire daca pui 2 lingurite de zahar in aluat.sigur si masina ta are 3 modalitati de coacere a aluatului ,mai lejera (cand iese cu coaja alba ) normala si \”black\” cand se coace un pic mai mult si painea iese mai rumena!cauta sa gasesti butonul care face treaba asta si probeaza sa pui putin zahar in aluat!

    ciao si toate cele bune!

  159. rodica Says:

    Buna.am si eu un aparat de facut paine moulinex care face paine pana la 1 kg.Am incercat toate programele dar painea nu imi iese rumenita.Imi puteti da si mie un sfat.De obicei reteta o fac din cartea aparatului programul 1. Ajutati-ma si pe mine va rog.

  160. angela Says:

    codruta-sper sa reusesti ca e prea buna masina asta ca sa o pierzi .

    le chef -multumim de reteta! 🙂

  161. Ioana Says:

    chef, chiar acum am o paine in masina, dar maine o sa incerc reteta ta, a venit la fix, cautam asa ceva. itzi spun maine cum a iesit

  162. Le Chef Says:

    Paine cu tarate (pt masina de 750)

    300 ml apa

    2 linguri unt (il topiti)

    1 1/2 lingurite sare

    50 ml lapte

    1 lingura zahar

    0.6 cup (cana) tarate fine

    440 g faina alba

    1 lingurita drojdie uscata (pliculet, Dr. Oetker s super)

    Program: standard (basic)

  163. codruta Says:

    Buna Angela!Am gasit pe cutie o eticheta mica cu adresa importatorului.Le-am trimis un mail.Sper sa reusesc sa fac rost de paleta. Multumesc mult pentru idee. 😉

  164. angela Says:

    toate cele bune si mai pofteste pe la noi ,avem tot felul de retete pentru toate gusturile !An nou fericit!

  165. codruta Says:

    E cumparata de la Ploiesti.Si eu am incercat pe google si nu am gasit nimic de asta v-am scris ca nu stiam ce sa mai fac. oricum multumesc pentru ajutor. Va pup!

  166. Ioana Says:

    am dat si eu un search pe google dar nu am gasit nicio referire la masina marca TEAM? e cumparata din Romania?

  167. angela Says:

    codruta ,dar pe cutie nu scrie nimic? nici un nr . de telefon ,un sit internet? uita-te cu grija si daca nu este intreaba pe cine ti-a facut cadoul de unde a cumparat-o si mergi si vezi poate au numarul de telefon de la service!

  168. codruta Says:

    Problema e ca am primit-o cadou si nu am foaia de garantie.La multi ani si voua!!!

  169. Ioana Says:

    codruta, daca mai ai foaia de garantie de la masina sigur trebuie sa contina adresele service-urilor pentru ea. si la ei gasesti piesa sau itzi aduc pe comanda. din pacate masina mea e Moulinex si nu te pot ajuta cu asta

  170. angela Says:

    off codruta ce rau imi pare!singura speranta sa incerci la magazinul de unde ai cumparat-o poate ei au nr. de telefon de la un service,sau poate careva dintre fetele care ne citesc stie sa ne raspunda!

    la multi ani!

  171. codruta Says:

    Buna fetelor! Ajutati-ma si pe mine daca stiti cumva un nr de telefon de la un service. Am o masina de paine marca TEAM si i-am pierdut paletuta de framantat. Nu stiu de unde sa fac rost de alta asa ca dc ma puteti ajuta va rog mult sa o faceti. Va multumesc! 😉

  172. angela Says:

    te asteptam cu drag!

  173. ela Says:

    Multumesc, Angela! Si la randul meu va urez Sarbatori Fericite tuturor!

    iar pe aici am sa mai trec cu siguranta ca am si eu o lista importanta din care am inceput sa bifez! 🙂

  174. angela Says:

    Felicitari ela! harnicuta foc!sper sa mai treci pe la noi si sa pregatesti si alte retete! pana una alta iti spun Craciun Fericit!

  175. ela Says:

    ok!

    sunt foarte multumita de mine!

    bilantul zilei de azi: o paine cu masline minunata si 3 tipuri de biscuiti: cei de Craciun, cei extra si cei cu portocale!

    Super buni!

  176. angela Says:

    ela-drojdie uscata folosesc Paneangeli ,e foarte buna! sa ne spui cum a iesit painea!

  177. ela Says:

    multumesc, ioana! intre timp am dat drumul la paine folosind exact levital. sper sa fie bine.

  178. Ioana Says:

    angela spunea undeva ca foloseste drojdie Levital proaspata

  179. ela Says:

    ok

    nu stiam ca trebuie sa precizez, dar deocamdata ma gasesc in italia si aici nu cred sa fi vazut drojdie ungureasca! deci ce ma sfatuiti?

  180. angela Says:

    fa aceasta reteta doar pe jumatate! ai sa vezi ce bunatate! ciao si spor la treaba!

  181. nicu Says:

    buna sunt baiat am si eu masina de facut paine e de doar 500 gr. imi puteti da o reteta pt o pinica de 500 gr normala- faina, apa, sare

    multumesc fetelor

  182. Ioana Says:

    si eu pun de oricare am, uscata sau proaspata. de la Pakmaya sunt bune ambele, iar uscata am mai folosit Dr Oetker si s-a comportat bine

  183. angela Says:

    ela-intai de toate iti multumim pentru complimete ,eu folosesc atat drojdie proaspata cat si din cea uscata .Ioana o sa ne spuna care sant marcile cele mai bune din Romania !dar cred ca alea unguresti sant cle mai bune! ciao

  184. ela Says:

    ce fel de drojdie folositi at cand utilizati masina? proaspata sau pliculete? si daca pliculete, de la ce firma?

    PS complimente pt site,in fiecare zi intru sa vad ce minunatie a mai aparut!

  185. angela Says:

    mihaela te asigur ca nu consuma mult curent ,cheltui mai mult daca o coci in cuptor !cuptorul consuma mai mult.eu obisnuiesc sa fac cateodata in masina cateodata in cuptor ca deh coapta in cuptor (forno) are alt gust!

  186. Ioana Says:

    a mea are putere de 540W dar nu stiu sa-ti spun cat inseamna asta… nu am calculata niciodata cat consuma la un program care dureaza maxim 3 1/2 ore sau la cel de framantat de care vrei tu care dureaza 1 ora… dar nu-mi amintesc sa mi se fi marit substantial factura de curent dupa ce am cumparat-o

  187. mihaela Says:

    nu ati spus daca aceasta masina miraculoasa,consuma mult curent…voi care o folositi de mai mult timp puteti sa-mi spuneti si mie?eu as vrea sa o cumpar si sa o folosesc numai la framantat dupa care sa continui cu fornul..

  188. angela Says:

    raluca ,eu chec nu am pregatit niciodata in ea ,dar iti dau o reteta folosita de o prietena

    250 g faina ,200 g zahar,200 g unt,4 linguri lapte,3 galbenusuri,vanilie si praf de copt.pui pe programl de chec .

    ciao si spor la treaba

  189. Raluca Says:

    Buna fetelor,

    Mi-am cumparat si eu masina de facut paine….dar acum vreau sa fac si ceva dulce. Are cineva vre-o reteta de chec?

  190. angela Says:

    mihaela ,sa ne spui dupa aceea cum te gasesti cu ea ,

  191. Ioana Says:

    cu placere, sa o folosesti la maxim 🙂 chiar acum am aluat la framantat in ea, fac niste painici

  192. mihaela Says:

    va multumesc,am sa mi-o fac cadou de mos craciun…

  193. angela Says:

    mihaela sa stii ca isi merita bani,faci paine dupa gustul tau ,iar cand ai nevoie sa pregatesti un aluat (cozonaci ,gogosi ,cuiburi de viespi) e de mare ajutor!

  194. Ioana Says:

    intre 300 si 500 lei, depinde de capacitate si de la ce firma e… a mea a costat cam 300 lei dar e cu capacitate mica, poate face paine de max 750 gr

  195. mihaela Says:

    fetelor imi spuneti si mie cat costa o astfel de masina ptr.paine.recunosc ca nu prea am vazut 🙂

  196. angela Says:

    paula-sa stii ca aseara am facut painea dupa reteta ta ,am folosit si eu programul pt. paine franceza ,3h 50 min si a iesit foarte pufoasa .azi dimineata am mancat o felie cu lapte ca mi-a facut Dani pofta aseara.multam

  197. angela Says:

    ai dreptate Ioana,e bine sa va cumparati o masina pt. paine cu capacitate mai mare ,in ea puteti face si mult si putin

  198. Ioana Says:

    am facut eu gemul de rubarba in el si a iesit foarte bine! dar cantitate mica…

    eu am un sfat pentru cei care isi iau o masina din asta, sa-si ia cu capacitate mai mare, ca a ta Angela, a mea face paine de maxim 750 gr si e ok pentru o familie de 2 persoane, daca ne inmultim trebuie sa iau alta

    e asa comoda, se poate folosi la orice aluat, eu fac aluat de cozonaci, de placinte, pentru cuiburile de viespi…

  199. angela Says:

    nici eu nu am facut niciodata chec in ea,la cat are de lucru saraca,face aluatul pt cozonac ,gogosi cuiburi de viespe,cornulete si nu in ultimul rand paine!

    am sa probez reteta asta ,ma bucur ca mi-ai trimis-o!

    in ceea ce priveste gemul nu am probat ca 1 kg de gem la mine in casa nu rezista nici macar o zi!aici trebuie cantitati industriale!

  200. paula Says:

    am uitat sa scriu ca se foloseste un program mai lung, de 3 ore si 15 minute sau 3:40. masina mea face si chec si gem dar eu nu am folosit-o decat pentru paine, nu cred ca un chec in forma de paine iti starneste apetitul 🙂

  201. paula Says:

    am si eu una si o folosesc in fiecare zi preferata noastra este painea frantuzeasca: 4lingurite zahar, 2 lingurite sare, 3 linguri ulei, 25 g drojdie proaspata sau un pliculet uscata, 4 dl apa, 640 g faina alba, incearc-o si tu!


Scrivi una risposta a Ioana Cancella risposta